Η Βασιλόπιτα του Προγράμματος «Απόστολος Θαδδαίος

βασιλόπιτα

Στις εγκαταστάσεις των παλαιών Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως στο Αλιβέρι βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Απόστολος Θαδδαίος», που αφορά στους ΡΟΜΑ του Αλιβερίου και της Αγίας Παρασκευής. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα και οι εκπαιδευτές τους.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «από την Βασιλόπιτα παίρνουμε όλοι ανεξαιρέτως ένα κομμάτι, μοιραζόμαστε τον κοινό άρτο, γεγονός που συμβολίζει την ομοιότητα και την ισοτιμία μας έναντι του Θεού. Μπορεί ο καθένας μας να έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά, στην ψυχή, όμως, είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους άλλους, όπως δίκαιος είναι ο Θεός με εμάς. Η προσπάθεια που επιτελούμε εδώ, γίνεται για να νιώσουμε ότι όντως είμαστε όλοι ίσοι όσον αφορά στην γνώση και στα εφόδια που προκύπτουν απ’ αυτή…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Προγράμματος, αλλά και τους φορείς, που συνεργάζονται με την Μητρόπολή μας, τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια κοινωνικοποίησης της κοινότητας των ΡΟΜΑ.

βασιλόπιτα thadaios_02

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ