Βατοπαίδι: Αποθεωτική υποδοχή Γέροντα Εφραίμ στα Πατήσια

  • Dogma
βατοπαίδι

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να υποδεχτούν με τιμές τον ηγούμενο Εφραίμ, λίγες ώρες μετά την αθώωσή του, όπως και όλων των υπόλοιπων κατηγορουμένων, στην πολύκροτη υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου.

Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά και τελέστηκε δοξολογία υπέρ του ηγούμενου, καθώς όπως είπε ο ιερέας της ενορίας «πρόκειται για μία δικαίωση όλων των πιστών και όσων έριξαν λάσπη στον ηγούμενο Εφραίμ και την Εκκλησία».

Όπως προσέθεσε ο πατέρας Αθανάσιος, η επιλογή της συγκεκριμένης Ενορίας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς οι ιερείς θέλησαν να δείξουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την πολυτελή ζωή του ηγουμένου Εφραίμ, παραμένει κοντά στους πιστούς μίας λαϊκής γειτονιάς.

Μόλις το αυτοκίνητο που μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ στο προαύλιο της Εκκλησίας έφτασε, ο κόσμος έτρεξε να του φιλήσει το χέρι και να ζητήσει την ευχή του, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε «όλο το λαό για τις προσευχές του».

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr 

TOP NEWS