Βεροίας για Μακαριστό Δράμας: Εύχομαι ο Κύριος να τον κατατάξει στο χορό των Δικαίων και στην Ιεραρχία του Άνω Θυσιαστηρίου

  • Dogma
δράμας

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και οδύνης δέχθηκε η Μητρόπολη Δημητριάδος  την αδόκητη είδηση της προς Κύριον εκδημίας του αγαπητού αδελφού και συντοπίτη μας μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Ο αοίδιμος Ιεράρχης υπήρξε γνήσιο τέκνο της Αποστολικής Εκκλησίας της Βέροιας. Έλαβε τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης στον Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας από τον μακαριστό μητροπολίτη Βεροίας Παύλο. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά. Εξελέγη, ως κληρικός της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Δράμας. Έκτοτε, οι σχέσεις του με την Ιερά μας Μητρόπολη υπήρξαν στενότατες και θερμές.

Το τελευταίο τριήμερο της ζωής του συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και του Ολοκαυτώματος της ιδιαιτέρας πατρίδας του, της Νάουσας. Ο λόγος του για τη Νάουσα στον Εσπερινό στον Χώρο Μαρτυρίου, στο Κιόσκι, υπήρξε το κύκνειο άσμα του και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους συμπατριώτες του Ναουσαίους. Έφυγε, έχοντας αποτίσει με μοναδικό τρόπο φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας.

Εύχομαι ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του και τον κατατάξει στο χορό των Δικαίων και στην Ιεραρχία του Άνω Θυσιαστηρίου και αποστέλλω τις θερμότερες συλλυπητήριες ευχές μου στο απορφανισθέν ποίμνιο της Μητροπόλεως Δράμας, στη μητέρα του και στους οικείους του.

Παύλου του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας αιωνία η μνήμη!

Ο Μητροπολίτης

† Ὁ Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

TOP NEWS