ΒΟΛΟΣ: Ο Μητροπολίτης στήνει δίκτυο για φτωχές οικογένειες με παιδιά

  • Dogma

«Δίκτυο Οικογενειακής Αλληλεγγύης», μέσα από το οποίο θα βοηθιούνται οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ένδεια, από εθελόντριες οικογένειες που θέλουν να προσφέρουν, σχεδιάζει να λειτουργήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος.

 

 Στο Δίκτυο εκτός από την Μητρόπολη θα συμμετέχουν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής και η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όλοι αυτοί οι φορείς θα απαρτίζουν και το εποπτικό συμβούλιο.

 

Η Γραμματεία του Δικτύου, που θα απαρτίζεται από έναν Ιερέα της ενορίας και ένα υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου. Έργο της θα είναι η εύρεση εθελοντών διαμεσολαβητών και η αποδοχή των αιτήσεων από εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν

 Οι εθελοντές – διαμεσολαβητές, που θα υπογράφουν ένα συμβόλαιο όπου θα περιγράφονται οι όροι της όλης διαδικασίας, με σκοπό την διαφύλαξη όλων από την οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης ή αρνητικής εμπλοκής μεταξύ τους.

 

Σχετικές αποφάσεις για την σύσταση του Δικτύου λήφθηκαν σήμερα κατά την συνάντηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με τον ο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον Γ.Γ. Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Σούρλα, τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Παντσά και τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Ζερβό.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ