Βόλος: Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας

  • Dogma
οικουμενικός

Το Βόλο, την πρωτεύουσα της Μαγνησίας πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 23 Ιουνίου και θα παραμείνει για ένα τριήμερο, όπου θα παρακολουθήσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη, έπειτα από 21 χρόνια, του κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει εγκριθεί από το Φανάρι και μεταξύ άλλων θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθη με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τον Bρεφονηπιακό Σταθμό Αγριάς.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στον Βόλο, ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία εφέτος θα είναι αφιερωμένη στην Ίμβρο, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Βόλο το 1991, συνοδεύοντας ως μητροπολίτης Χαλκηδόνας τον τότε Πατριάρχη Δημήτριο, και στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, με αφορμή εκείνη την επίσκεψη, δημιουργήθηκε μία ψηφιδωτή εικόνα στη βάση του καμπαναριού, όπου εικονίζεται και ο σημερινός Πατριάρχης. Αυτή η ψηφιδωτή εικόνα είναι και η αφορμή για να επισκεφτεί ο κ. Βαρθολομαίος την Ευαγγελίστρια, όπως εκτιμάται ότι θα γίνει.

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε στον Βόλο, πλέον ως Πατριάρχης, ήταν τον Ιούνιο του 2002, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS