Βροντερό «όχι» Ειρηναίου στην καύση νεκρών

  • Dogma
καύση νεκρών

Όχι στην καύση νεκρών από την Εκκλησία της Κρήτης, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, οποίος απόψε θα δώσει το παρών στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, επεσήμανε μεταξύ άλλων για την καύση νεκρών ότι πρόκειται για πράξη αντίθετη με τη θρησκεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης διευκρίνισε ότι η Εκκλησία προχωρά μόνο με ενημέρωση των πιστών. Παράλληλα, τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην καθορισμένη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου αρχές του Μάρτη και ότι θα παραστεί στο σημερινό δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για τις θέσεις της Εκκλησίας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 6 το απόγευμα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. Απλώς θα γίνει συζήτηση, θα καταγραφούν απόψεις, θέσεις και αντιδράσεις. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να προκύψει ευρεία συναίνεση και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Για προφανείς λόγους, δεδομένου του προβληματισμού και των επιφυλάξεων μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των σφοδρών αντιδράσεων που αναμένονται από την Εκκλησία της Κρήτης, στη Λότζια έχουν επιλέξει να κινηθούν με αργά, προσεκτικά βήματα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Γ.Σαχίνη στο Ράδιο 9,84.

Πηγή: Νέα Κρήτη

TOP NEWS