«Ξαναζωντανεύει» ο εκκλησιαστικός Τύπος;

  • Dogma

Από αυτό το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο η εφημερίδα «Δημοκρατία» θα κυκλοφορεί με το ειδικό εκκλησιαστικό ένθετο «Ορθοδοξία και Δημοκρατία». Θα παρουσιάζει σε οκτώ σελίδες εκκλησιαστικές ειδήσεις, ειδικά αφιερώματα, σημαντικά άρθρα και χρήσιμες πληροφορίες.

 

Μαζί με το ένθετο η εφημερίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες της και τη σειρά «Χριστιανική βιβλιοθήκη» δίνοντας κάθε εβδομάδα ένα σημαντικό βιβλίο πνευματικού περιεχομένου. 

 

Αυτό το Σάββατο θα προσφερθεί στους αναγνώστες το βιβλίο της Αποστολικής Διακονίας «Η Εκκλησία στον Μακεδονικό αγώνα». 

 

Μόνιμοι αρθογράφοι του εκκλησιαστικού ενθέτου θα είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σύρου Δωρόθεος και Καισαριανής Δανιήλ, οι οποίοι θα εναλλάσσονται. 

 

Ο Μανώλης Μελινός θα παρουσιάζει τη σειρά «πείρα αγιορειτών πατέρων» ενώ ο Λάμπρος Σκόντζος θα αναφέρεται στις μεγάλες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας.

 

Επίσης θα υπάρχουν θέματα επικαιρότητας, εκκλησιαστικά παρασκήνια, ανακοινώσεις για ακολουθίες και αγρυπνίες, καθώς και ειδήσεις από τις υπόλοιπες Εκκλησίες και τα Πατριαρχεία. 

 

Υπεύθυνος του ενθέτου είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ριζούλης. 

 

 


ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύστερα από πολύ καιρό μια ημερήσια εφημερίδα «τολμά» να εντάξει στην ύλη της ένα ένθετο εκκλησιαστικού περιεχομένου. Τα τελευταία χρόνια, ο εκκλησιαστικός Τύπος έχει τεθεί στο περιθώριο. Μια προσπάθεια απαξίωσης και αποξένωσης των εκκλησιαστικών ειδήσεων, που μέχρι στιγμής δυστυχώς έχει πετύχει. Φαίνεται πως τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν να αλλάζουν.

 

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, στηρίζει και χαιρετίζει κάθε σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια. Σε όλο τον κόσμο επαγγελματίες δημοσιογράφοι καταγράφουν και μεταδίδουν τις εξελίξεις γύρω από τα εκκλησιαστικά θέματα. Στην Ελλάδα το είχαμε κατακτήσει. Κάποια στιγμή το χάσαμε. Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

 

Στους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτή τη νέα προσπάθεια ευχόμαστε τα καλύτερα.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ