Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας – Αναμένεται να συζητηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Dogma
ιεραρχίας

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή. Το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, όπως έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος και το βέβαιο είναι ότι θα προκαλέσει ένταση.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου και αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. Όπως έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το μάθημα των Θρησκευτικών και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα είναι, λοιπόν, καθώς και οι αντιδράσεις και των δύο πλευρών ενδέχεται να δημιουργήσουν έντονες αντιδράσεις κατά την σημερινή Συνεδρία.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(Ì.Ð)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(Ì.Ð)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(Ì.Ð)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(Ì.Ð)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(Ì.Ð)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Σήμερα θα  παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2015-2016 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους. Αύριο ο Αρχιεπίσκοπος θα παρουσιάσει την Εισήγηση με θέμα: «Εκκλησιαστικοί Προβληματισμοί». Προ και μετά του διαλείμματος θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως. Την Πέμπτη, θα συνεχισθεί η συζήτηση επί της Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ