Ξεκίνησε η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη στο Βόλο παρουσία του Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
1η πανθεσσαλική ιερατική σύναξη

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Βόλο οι εργασίες για την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη,  στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη είναι ένα ιστορικός γεγονός, καθώς συγκαλείται για πρώτη φορά και φέρνει κοντά τους Επισκόπους και τον Ιερό Κλήρο των θεσσαλικών Μητροπόλεων, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση καίριων ποιμαντικών προβλημάτων, την γνωριμία, την διά της προσευχής και πνευματικής συναναστροφήςαδελφική κοινωνία και αλληλοενίσχυση. Εν τέλει, την σφυρηλάτηση της πολύτιμης ενότητας, που στην εποχή μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία.

Την πρώτη αυτή Σύναξη τιμούν με την παρουσία τους, εκτός από τον Μακαριώτατο, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών καί Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος καί Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς και πολυπληθείς αντιπροσωπίες Κληρικών από τις αντίστοιχες Ιερές Μητροπόλεις.

Το γενικός θέμα της Συνάξεως θα είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».

Επ’ αυτού θα εισηγηθούν: ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ψυχίατρος και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων και η καταληκτήρια προσλαλιά από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

Σήμερα, Δευτέρα 23/5, ημέρα διεξαγωγής της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Συνάξεως, οι διοικητικές Υπηρεσίες και το Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που στεγάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα, θα παραμείνουν κλειστά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ