Ξενώνα φιλοξενίας συνοδών ασθενών απέκτησε η μητρόπολη Πατρών

  • Dogma

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών απόρων ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών απόρων ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Το ίδρυμα βρίσκεται στην περιοχή του αγίου Βασιλείου, κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών Παναγία η Βοήθεια. Στεγάζεται στην οικία του αείμνηστου Ιάκωβου και Αλίκης Βασιλάκη και προσφέρθηκε στην μητρόπολη από την κόρη τους Αικατερίνη. Η οικία έχει ανακαινισθεί πλήρως κι εξοπλισθεί από την μητρόπολη Πατρών.

Μετά τον αγιασμό, ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Ιακώβου κι Αλίκης Βασιλάκη και της θυγατέρας τους Μαριλένας.

Ο μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε τη βαθειά του συγκίνηση και την ευαρέσκειά του στην ευλαβέστατη κ. Κατερίνα Βασιλάκη για τη δωρεάς της.

«Εμείς εκφράζουμε την ευχαριστία μας, όσοι θα φιλοξενούνται εδώ θα προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των προσφιλών σας προσώπων και υπέρ υγείας δικής σας ενώ οι άγγελοι κατέγραψαν την ιερή σας πράξη και την μετέφεραν στον ουρανό, ώστε να ευφραίνονται οι γονείς κι η αδελφή σας», είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο μητροπολίτης Πατρών υπογράμμισε ακόμη ότι «τα σπίτια τα κληρονομούν τα παιδιά των κτητόρων. Το δικό σας το κληρονόμησε ο ουρανός. Λίγοι γνωρίζουν σε ποιον ανήκει κάποιο σπίτι και λίγοι μέχρι τώρα γνώριζαν σε ποιον ανήκει αυτή η οικία. Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν κι όσοι περνούν από εδώ βλέπουν την επιγραφή “Ιερά Μητρόπολις Πατρών Οίκος φιλοξενίας Ιάκωβος και Αλίκη Βασιλάκη”».

Στην δωρήτρια κ. Κατερίνα Βασιλάκη απένειμε ο κ. Χρυσόστομος το παράσημο της Ιεράς και Αποστολικής Μητρόπολης Πατρών, το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέα.

Η κ. Βασιλάκη, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην απόφασή της να προσφέρει το σπίτι της στο Θεό, όπως είπε, και μακάρισε τους γονείς και την αδελφή της που της άφησαν αυτή την παρακαταθήκη.

Ευχαρίστησε ακόμη τον κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή της δωρεάς και του ευπρεπισμού της οικίας και του περιβάλλοντος χώρου.

Τέλος, ο μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του ξενώνα ώστε να προσφέρεται μέσα από αυτόν αγάπη στους συνανθρώπους μας.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

TOP NEWS