Ύδρα: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την επέτειο της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου

  • Dogma
ύδρα

Με την προσήκουσα θρησκευτική λαμπρότητα και ξεχωριστή κατάνυξη τελέστηκε  σήμερα, 03 Σεπτεμβρίου 2022, ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναόν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για  την επέτειο της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστμος, προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ  και κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνευσμένα κάνοντας γλαφυρή αναφορά στις μεγάλες αρετές του Αγίου Νεκταρίου και στα θαύματα Του.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε και σε προσωπικό του θαύμα, ενώ ευχαρίστησε δακρύζοντας, τον Άγιο που του χάρισε την ίαση.

Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας  κ. Εφραίμ, ο οποίος και ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Πατέρες, την Αγία Καθηγουμένη μ. Τιμοθέη με την συνοδεία της, τις αρχές, την χορωδία, τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον πιστό λαό.

Ακολούθησε Δοξολογία και λιτάνευση πέριξ του Ι. Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ενώ εψάλει Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού Ιεροθέου, του και κτίτορος του Ι.Ναού του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωινό.

TOP NEWS