Υγειονομικό υλικό για νοσοκομεία και 32 ιδρύματα της Β. Ελλάδος από την «Αποστολή»

  • Dogma

Οι δράσεις της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στην Β. Ελλάδα συνεχίζονται με προσφορά Υγειονομικού Υλικού για τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος αξίας $1.806.478 και την τροφοδότηση 32 Κοινωνικών Ιδρυμάτων  

Μ.Κ.Ο. Αποστολή

Οι δράσεις της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στην Β. Ελλάδα συνεχίζονται με προσφορά Υγειονομικού Υλικού για τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος αξίας $1.806.478 και την τροφοδότηση 32 Κοινωνικών Ιδρυμάτων.

Δύο κοντέινερ με πολύτιμο υγειονομικό υλικό έφτασαν από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και παραδόθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, ένα κοντέινερ με υγειονομικό υλικό βάρους 6,6 τόνων, αξίας $875.816 παραδόθηκε στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα προωθηθεί στα περιφερειακά νοσοκομεία όλων των νομών προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το δεύτερο κοντέινερ με το ίδιο περιεχόμενο βάρους 7,4 τόνων, αξίας $930.862 παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη στην 3η ΥΠΕ με σκοπό να καλύψει και αυτό τις ανάγκες των επαρχιακών νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Η βοήθεια αυτή βρίσκεται σε συνεχή ροή αφού μόνο από το πρόγραμμα αυτό το οποίο υλοποιεί η Αποστολή με χρηματοδότηση του IOCC και του Jaharis Family Foundation έχουν διατεθεί ήδη τέσσερα κοντέινερ και ένα πέμπτο πρόκειται να έλθει τους επόμενους μήνες.

Στα πλαίσια της ίδιας δράσης η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» καλύπτει για πέντε συνεχείς μήνες τις διατροφικές ανάγκες σε ελληνικής παραγωγής φρούτα, λαχανικά, φρέσκο γάλα, γιαούρτι και αυγά, 32 Κοινωνικά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος και τους 1.500 οικοτρόφους από την Κόνιτσα έως την Κομοτηνή.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσκάλεσε τους επικεφαλής των ιδρυμάτων και τους ανακοίνωσε την έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος προσφοράς τροφίμων για την σίτιση των οικοτρόφων τους. Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση και η ευγνωμοσύνη των εκπροσώπων των ιδρυμάτων αφού γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για τη λειτουργία και συντήρηση τους.

Μέσω του προγράμματος αυτού, τα ιδρύματα χρηματοδοτούνται για την δωρεά προμήθεια των συγκεκριμένων ελληνικών προϊόντων από ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ της πόλης τους. Η ποσότητα των τροφίμων που θα λαμβάνουν είναι ανάλογη του αριθμού των οικοτρόφων κάθε ιδρύματος, της ηλικίας τους και της διάρκειας λειτουργίας του ιδρύματος. Τα τριάντα δύο ιδρύματα έλαβαν την αποκλειστική για το καθ’ ένα ειδική κάρτα με την οποία θα χρηματοδοτούνται οι προμήθειες τους με το ποσό των €112.000 για πέντε μήνες.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Συνεχίζουμε εμπράκτως με συνοδοιπόρους το IOCC και το Jaharis Family Foundation τη στήριξη στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα. Δική μας μέριμνα η ανακούφιση τους αλλά και η συμβολή μας στις ελλείψεις ιδρυμάτων πρόνοιας και ιατρικής περίθαλψης. Η διάρκεια η συνέπεια η υπευθυνότητα και η ευαισθησία είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε προσπάθειας στη υλοποίηση ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων».

TOP NEWS