Ύμνοι και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας

  • Dogma
ύμνοι

Ύμνους και τροπάρια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος παρουσίασε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, καθήλωσε το ακροατήριο για μία ακόμη φορά με την εμφάνισή της η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, στην Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας κ. Γερασίμου, το εσπέρας της Τρίτης 12 Απριλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, αποδίδοντας θαυμάσια ύμνους και τροπάρια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Μουσικολογιωτάτου Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Διευθυντού της Σχολής κ. Αντωνίου Πλαΐτη, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί ένα μικρό εισοδικό, μια πρόγευση, όσων θα βιώσουμε μέσα από την υμνολογία και τη μουσική της Εκκλησίας μας. Επίσης συνεχάρη τους καθηγητές για το έργο που επιτελείται στη Σχολή και προέτρεψε τους αποφοίτους να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο τη γνώση και την καλλιέργεια της ψαλτικής τέχνης, διότι είναι ένας συνεχής δρόμος ο οποίος αρχίζει μεν με την απόκτηση του τίτλου σπουδών αλλά συνεχίζεται εφ’ όρου ζωής.

Τον λόγο έλαβε ευθύς αμέσως ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ομίλησε για όλα τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας στα οποία η Εκκλησία μας εισάγει και μας προτρέπει να βιώσουμε κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα, ώστε να αξιωθούμε να λουσθούμε από το ανέσπερο φως και τη χαρά της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου.

Την σκυτάλη έλαβε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό τη Διεύθυνση του Διευθυντού αυτής η οποία απέδωσε κατά την δέουσα βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική παράδοση, ύμνους και τροπάρια, εισάγοντάς μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος επέδωσε στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές της Σχολής κατά το σχολικό έτος 2020-2021, τα Διπλώματα, τα Πτυχία και τα Αποφοιτήρια, τους συνεχάρη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδό τους. Τους προέτρεψε δε να επαγρυπνούν πάντοτε και να συνεχίζουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική ώστε να γίνονται ολοένα και εμπειρότεροι.

Ακολουθούν οι διακρίσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κατ’ αλφαβητική σειρά:

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

ΚΑΤΡΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (9)

ΜΠΡΟΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΑΡΙΣΤΑ (10)

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΡΙΣΤΑ (9,8)

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΑΡΙΣΤΑ (10)

ΠΤΥΧΙΑ

ΓΕΡΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: ΑΡΙΣΤΑ (9,5)

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ: ΑΡΙΣΤΑ (9,8)

π. ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΡΙΣΤΑ (10)

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (9)

ΦΑΡΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ: ΑΡΙΣΤΑ (9,8)

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΑΡΙΣΤΑ (10)

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ (9)

ΑΠΟΦΟΙΤΗΡΙΑ

ΚΑΡΤΕΡΗ ΑΝΝΑ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Φωτογραφίες:  Γεώργιος Μαυροειδής

TOP NEWS