Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές από τον Αιτωλίας Δαμασκηνό – Φωτο

  • Dogma
αιτωλίας

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Παραβόλας.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο Σχολείων.

Κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον σολέα του Ναού, ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τελούμενα και ανέλυσε τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας, με σκοπό την βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο. Επίσης εξήγησε στα παιδιά τα ιερά σκεύη και τα ιερά άμφια που χρησιμοποιούνται και τόνισε, ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής.

Κατά την σύντομη ομιλία του κάλεσε τους μαθητές να εμπιστευθούν τον Χριστό και την Εκκλησία, καθώς ο Χριστός είναι ο αιώνιος και παντοτινός φίλος των νέων που δεν θα τους προδώσει ποτέ και ευχαρίστησε τους Διευθυντές των δύο Σχολείων για την ευλογημένη πρωτοβουλία που έλαβαν της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας για τους μαθητές, ενόψει και της ετήσιας πανήγυρης της Ενορίας τους.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS