Υποδοχή εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Την ιερά εικόνα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων αρχιμ. Ναθαναήλ. 

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη η υποδοχή αντιγράφου της σεβασμίας και ιεράς εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας, το πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Την ιερά εικόνα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων αρχιμ. Ναθαναήλ.

Η εικόνα μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα ανοικτού τύπου του Ελληνικού Στρατού, συνοδευόμενη από οχήματα της Αστυνομίας και μοτοσυκλετιστές της ομάδος ΔΙΑΣ μέχρι την είσοδο της πόλεως στη γέφυρα του ρέματος Βανικιώτη, όπου εκεί την υποδέχθηκαν κλήρος, στρατιωτικό άγημα, η μπάντα της 12ης Μεραρχίας και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων με τα λάβαρά τους. Μετά από σύντομη λιτανεία στην Λεωφόρο Δημοκρατίας η εικόνα έφθασε στο προαύλιο του Ναού όπου την υποδέχθηκαν ο προσκεκλημμένος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και ο Ποιμενάρχης μας κ. Άνθιμος, μαζί με τους τοπικούς Άρχοντες και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε προσφώνηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων αρχιμ. Ναθαναήλ και αμέσως μετά η ιερά εικόνα, που την μετέφεραν στα χέρια τους αστυνομικοί της ομάδος ΔΙΑΣ, τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο προσκυνητάρι στην είσοδο του Ιερού Ναού και  οι αρχιερείς και οι τοπικοί άρχοντες άναψαν τις κανδήλες μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.

Ακολούθως άρχισε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αγίας Κυριακής χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ενώ οι πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας και το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο χοροστατών Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και αντιφώνησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Κερκύρας για την μεγάλη ευλογία της μεταφοράς της τιμίας χείρας του Αγίου Σπυρίδωνος στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και για την παρουσία του στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, καθώς δε και στον Καθηγούμενο της Μονής των Ιβήρων για την ευλογία της αποστολής της σεβασμίας εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS