Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων στην Χαλκίδα

  • Dogma
χαλκίδα

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων,στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα.

Στις εκκλησιαστικές εορταστικές εκδηλώσεις στη Χαλκίδα, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία έτη, έλαβε χώρα ηυποδοχή των Ιερών Λειψάνων αρκετών εκ των Ευβοέων Αγίων, τα οποίαδιαφυλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Ιερά Μητρόπολη, σε Ενορίεςκαι σε Ιερές Μονές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή τωνευσεβών χριστιανών και το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

χαλκίδα

Στη συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδοςκ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος και τωνΠεριχώρων, στον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος.Κατά την διάρκεια του Εσπερινούέλαβε χώρα και η Χειροθεσία τριών νέων Αναγνωστών, του κ. Ευθυμίου Γιαννούλη, οοποίος βοηθά στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, του κ. Γεωργίου Ζιαζιά,Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού και του κ. Σωτηρίου Λέκκα, μαθητού Λυκείου, ιερόπαιδος.Μετά το πέρας του Εσπερινούετελέσθη Μικρά Αγρυπνία, η οποία έληξε την 1η νυκτερινή, με τηνσυμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.Τα Ιερά Λείψανα των ΕυβοέωνΑγίων θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου,οπότε είναι και η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Ευβοέων Αγίων.
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ουΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τονΑρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού ΑγίουΔημητρίου Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ.Νικολάου Ψαχνών και Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων, τον Πρεσβ. ΕμμανουήλΝταλλαρή – Εφημέριο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαχνών και τον Διάκ.Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπου,κατόπιν αιτήματος της διευθύνσεως, των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσεεντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου, τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητέςτου Σχολείου, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν οιεκ Ψαχνών μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς ΜητροπόλεωςΧαλκίδος, υπό την διεύθυνση του διδασκάλου τους κ. Δήμου Τσίμπου.

χαλκίδα

Όλοι οι μαθητές, με έκδηλοενθουσιασμό συμμετείχαν στα τελούμενα, έχοντας στα χέρια τους και το κείμενοτης Θείας Λειτουργίας, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν την άδειατων γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.Κατά τη διάρκεια της ΘείαςΛειτουργίας, στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσαπίων, αλλά καικάποιοι γονείς, ο Σεβασμιώτατος έδιδε επεξηγήσεις για τα τελούμενα, αναλύονταςέτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου. Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τονΔιευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλειο Τόλη και όλους τους διδασκάλους, τα μέλη τουΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, αλλάκαι τους μαθητές για την άξια προς μίμηση σχέση και στάση τους προς το Μυστήριοτης Θείας Ευχαριστίας, όπως και τους Εφημερίους των Ψαχνών για την βοήθειά τους.Μετά τη διανομή του αντιδώρουοι μαθητές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και αυτός ακολούθωςδιένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

 

TOP NEWS