Υποδοχή νέου έτους στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Με πέντε λατρευτικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 31/12, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Μητρόπολη Δημητριάδος θα υποδεχθεί το νέο έτος 2018, εναποθέτοντας στα χέρια του Θεού τις ελπίδες όλων για μια καλύτερη χρονιά.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, παρουσία του ιερού Κλήρου, των Αρχών, των στελεχών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του ευσεβούς λαού.

Στις 6μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου έτους, που θα περιλαμβάνει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και την ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας. Αντίστοιχη ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί και στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόλου, με ώρα ενάρξεως στις 8.30μ.μ.

Στις 11μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός, η Δοξολογία επί τω νέω έτει και η ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο. Αντίστοιχη Ακολουθία θα ψαλεί και στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, με ώρα ενάρξεως στις 11.30μ.μ.

 

TOP NEWS