Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων στο Μητροπολιτικό Ναό Δημητριάδος

  • Dogma
ξύλου

Μεγίστη ευλογία για την πόλη του Βόλου και ευρύτερα τη Μητρόπολη Δημητριάδος,  συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ιερότατων σεβασμάτων της πίστης μας, τα οποία θα ενισχύσουν την πνευματική ζωή και το φρόνημα όλων μας, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Πρόκειται για τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους και τεμάχια Ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών και του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Τα ιερά σεβάσματα θα κομίσει στον Μητροπολιτικό μας Ναό, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 6μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος και θα τα υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Θα ακολουθήσει η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Στις 9μ.μ. θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό έως την Πέμπτη 14/4 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr και στην ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού μας Ναού myro-volos.gr.

ξύλου

TOP NEWS