Υποδοχή της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας στην Κατούνα

  • Dogma
φοβεράς

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η κωμόπολη της Κατούνας υποδέχτηκε τη Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγία μας της Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνειο Καραγεώργο.

Σχηματίσθηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Χριστόδουλο, οι οποίοι έδωσαν την άδεια και την ευλογία για την έξοδο της Ιεράς Εικόνος από το Άγιο Όρος. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, στις αρετές που πηγάζουν από αυτή και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας και ο κάθε πιστός ξεχωριστά την μεσιτεία και προστασία της. Ακολούθησε αντιφώνηση του π. Φιλοθέου, ο οποίος, με δύο αδερφούς της Μονής, μετέφεραν την Ιερά Εικόνα στην Ενορία.

Η Εικόνα της Παναγίας μας θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα της Θεοτόκου η λεγόμενη «Φοβερά προστασία» ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαϊά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου στην Κρήτη. Μεταφέρθηκε στη μονή, όπου εξακολουθεί να επιτελεί πολλά θαύματα, όπως μαρτυρείται από τους πατέρες της μονής και τους προσκυνητές. Η εικόνα βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίνου λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψη του «Άξιον Εστίν», που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ