Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι ιερείς της Μητροπόλεως Γρεβενών, οι  αρχές της πόλεως, αγήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ΠΙΝΔΟΣ, διάφορα Πολιτιστικά Σωματεία που συμμετέχουν στο τριήμερο λαογραφίας αλλά και πλήθος φιλάγιων πιστών, υποδέχτηκαν στο ιστορικό Ρολόι της πόλεως την Τίμια Κάρα του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζάβορδας.

Την Τίμια Κάρα του Οσίου,  μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ με πατέρες της αδελφότητος, και με Λιτανεία κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εκεί τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Δαβίδ και ο λαός, με ευλάβεια προσκύνησε την Τίμια Κάρα. Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης,  αντιδήμαρχοι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Ντίνας.

Την Κυριακή 3.7.2022 ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στη θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και κήρυξε το θείο λόγο. Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιουλίου 2022, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.