Υποτροφίες 260.000 ευρώ προσφέρει η Εκκλησία

  • Dogma
υποτροφίες

Ξεπερνά τις 260.000 το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ανακοίνωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της για το μήνα Σεπτέμβριο και την νέα Συνοδική περίοδο.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Μετά το πέρας της Συνεδρίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού η τελετή παράδοσης υποτροφιών σε 33 Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σε 40 αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 ανέρχεται σε 262.800 ευρώ. Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. της 8ης Ιουνίου 2017.

Στην τελετή ήσαν παρόντες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες, τα Μέλη της Υποεπιτροπής Χορήγησης Υποτροφιών και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Αρχικά ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματεύς αναφέρθηκε στον θεσμό των υποτροφιών παρέχοντας στοιχεία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 και τονίζοντας ότι ήτο προσωπική επιθυμία του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου να μην αποστέλλονται οι υποτροφίες απρόσωπα δι’  αλληλογραφίας, αλλά να δίδονται κατά την διάρκεια σεμνής τελετής, ούτως ώστε να αναπτύσσεται προσωπικός και πνευματικός σύνδεσμος μεταξύ της Εκκλησίας και των υποτρόφων της.

Κατόπιν δύο υπότροφοι (ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός) έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν εκ μέρους όλων των υποτρόφων τις ευχαριστίες τους στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο για την χορήγηση των υποτροφιών, τονίζοντας την σημασία που αυτές έχουν για τους ίδιους και για την πορεία των σπουδών τους.

Ο Μακαριώτατος πριν επιδώσει τις υποτροφίες ευχήθηκε στους υποτρόφους καλή επιτυχία και καλή πρόοδο στις σπουδές τους τονίζοντας ότι «δεχόμαστε με χαρά τα παιδιά εκείνα που αγωνίζονται να δημιουργήσουν την δική τους ζωή, αλλά και να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στα πολυποίκιλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Ο αγώνας αυτών των παιδιών είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο, και σε αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουν, η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι απούσα. Βέβαια, το ενδιαφέρον της Εκκλησίας δεν πρέπει να εξαντλείται σε αυτή την μικρή οικονομική ενίσχυση. Είναι όμως μία προσπάθεια να μετατρέψουμε το υλικό σε πνευματικό, μία συμβολική κίνηση που δείχνει σε όλους ότι κατά το μέτρο του δυνατού Εκείνη είναι κοντά στους νέους, ότι συμπορεύεται μαζί τους και τους συνοδεύει στον δρόμο της αγωγής και της μόρφωσης».

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του προς τους υποτρόφους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μακαριώτατος, αφού τόνισε ότι με μεγάλη χαρά η Εκκλησία πράττει αυτό το έργο, το οποίο και επιθυμεί να συνεχίσει, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή πρόοδο.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ÅÔÇÓÉÅÓ ÕÐÏÔÑÏÖÉÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÅÊÊËÇÓÉÁ ÔÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÓÅ ÅËËÇÍÅÓ ÊÁÉ ÎÅÍÏÕÓ ÓÐÏÕÄÁÓÔÅÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÅÔÇÓÉÅÓ ÕÐÏÔÑÏÖÉÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÅÊÊËÇÓÉÁ ÔÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÓÅ ÅËËÇÍÅÓ ÊÁÉ ÎÅÍÏÕÓ ÓÐÏÕÄÁÓÔÅÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS