Υποτροφίες σε 103 νέους από τη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
υποτροφίες

Με έντονα συναισθήματα χαράς και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών « Υποτροφίες 2016», από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Πρόκειται περί τροποποιήσεως, κατόπιν εισηγήσεως και προσωπικής μέριμνας του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, της από ετών θεσπισμένης τελετής «προικοδοτήσεων», η οποία λόγω των δυσκόλων οικονομικών καταστάσεων, που μαστίζουν την Χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έλαβε χαρακτήρα άμεσης οικονομικής βοήθειας – Υποτροφίες, με την οικονομική ενίσχυση 103 νέων Σπουδαστών, Φοιτητών με το χρηματικό ποσό των 1.000 € εις έκαστον.

index (2) index (3)

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, εφέτος, αντί του απογευματινού Εσπερινού, που τελούνταν τα προηγούμενα έτη, καθιερώθηκε η πανήγυρη της Μνήμης των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Οικογένειας, με την τέλεση Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου πλαισιουμένου από πλειάδος Κληρικών και Διακόνων.

index (4) index (1)

Κατ’ αυτήν την Ιερά Πανήγυρη τελέσθηκε η Καθιέρωση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος στο κήρυγμα του, λίγο πριν την απόλυση, αναφέρθηκε στους εορτάζοντας Αγίους αλλά και στα ιδανικά που μας ενώνουν ως Έθνος, όπως την οικογένεια, την γλώσσα και την Πίστη στον Χριστό, που δυστυχώς προσπαθούν παντοιοτρόπως και με απάνθρωπες πρακτικές να τα ξεριζώσουν από την ζωή μας, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πλήξουν τον ιερό θεσμό της Οικογενείας, ο οποίος αποτελεί την ελπίδα και το στήριγμα κάθε υγιούς σκεπτόμενης και ενεργούσης Κοινωνίας. Τέλος, αναφέρθηκε στον Προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «προικοδοτήσεις» τονίζοντας την συνέχεια που διέπει την Ι. Μητρόπολή μας αλλά και την Εκκλησία γενικότερα, καθώς αποτελεί ανασχετικό τείχος στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Οικογένειας σήμερα.

index

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ι. Κλήρος της Ι. Μητροπόλεώς μας ως και πλήθος Πιστών, που προσήλθαν από πολλά μέρη της Κορινθίας για να προσευχηθούν και οι οποίοι εξέφρασαν ιδιαίτερα θερμά τα συναισθήματά τους για την πρωτοβουλία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που εξακολουθεί με συνέπεια να συνεχίζει την φιλελεήμονα παράδοση, που ο ίδιος ο Ιδρυτής της Απόστολος Παύλος μας κληροδότησε.

index (6)

TOP NEWS