Υπουργός Παιδείας: Οι οργανικές θέσεις των κληρικών έτυχαν της υποστήριξης της πλειοψηφίας στη Βουλή

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Τα άρθρα τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή και αφορούν τις οργανικές θέσεις των κληρικών δεν αποτελούν νέους διορισμούς αλλά νομοθετική επικαιροποίηση ενός ζητήματος που εκκρεμούσε ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της  στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, έδωσε μερικές επιπλέον διευκρινίσεις στον απόχη της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία».

Όπως υπογράμμισε η κα. Κεραμέως, αναφορικά με τις φωνές που υπήρχαν από τμήμα της αντιπολίτευσης για το θέμα των οργανικών θέσεων των κληρικών » το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άρθρα υπερψηφίστηκαν από μεγάλη μερίδα βουλευτών, έλαβαν 189 “ναι” και μερικές διατάξεις με πάνω από 190, διαψεύδει αυτές τις φωνές» ενώ έσπευσε να τονίσει ακόμα μια φορά ότι σε καμία περίπτωση δε γίνονται νέοι διορισμοί.

“Δεν ιδρύθηκε καμία θέση. Νομοθετική επικαιροποίηση έγινε ενός νόμου που υπήρχε και έτυχε της υποστήριξης των περισσοτέρων στη Βουλή”, επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, σπεύδοντας συγχρόνως να διευκρινίσει ότι με τη  συγκεκριμένη ρύθμιση αυτή δεν προκύπτει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS