Ύστατη προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να πεισθεί ο Ναυπάκτου να μετατεθεί στα Ιωάννινα

  • Dogma

Στο προεδρικό μέγαρο σήμερα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου – Ζωηρό το ενδιαφέρον του Προέδρου για την εκλογή μητροπολίτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του – Ποιά η θέση του Αρχιεπισκόπου. 

Λουδάρος Ανδρέας

ΔΟΓΜΑ | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Προσπάθεια να πείσει τον μητροπολίτη Ναυπάκτου έστω και την τελευταία στιγμή να δεχθεί την μετάθεση του στα Ιωάννινα πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια μόλις ημέρα πριν την σύγκληση της ολομέλειας των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο πρώτος πολίτης της χώρας, κάλεσε τον συντοπίτη του, μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο προκειμένου να τον πείσει να δεχθεί την υποψηφιότητα.

Την συνάντηση επιβεβαίωσε στο dogma.gr ο μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο, αρκούμενος στο να μας παραπέμψει στην προχθεσινή του δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σκοπό να μετατεθεί από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος με τον Αρχιεπίσκοπο, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του κ. Παπούλια να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σημειώνοντας ωστόσο πως η συζήτηση δεν γίνεται σε θεσμικό επίπεδο κι έτσι δεν θεωρείται ως παρεμβατική στην διαδικασία.

Πάντως αν και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αρχιεπισκοπή για την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια, θεωρείται απίθανο ο Πρόεδρος να έκανε την κίνηση του εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου.

#FREEAJSTAFF

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ