«Ύστατο Χαίρε» στον Μακαριστό Κιλκισίου Εμμανουήλ- Οι εικόνες που προκάλεσαν συγκίνηση

  • Dogma
κιλκισίου

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τηρουμένων των μέτρων προστασίας λόγω του Covid-19, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Εμμανουήλ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο οποίος και μετέφερε τα συλλυπητήρια τους προς τον ευσεβή κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως.

Καθόλη τη διάρκεια πιστοί προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σεβάσμιο Μητροπολίτη και να του φιλήσουν για τελευταία φορά το χέρι λαμβάνοντας την ευχή του.

Λόγω των μέτρων εντός Ναού παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του Νομού, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Βουλευτές του Νομού Ειρήνη κα Αγαθοπούλου και κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Θωμάς Δημόπουλος και εκπρόσωποι Δημοσίων Φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ανάμεσά τους ο αδελφός του μακαριστού κ. Ιωάννης Σιγάλας, ο μοναδικός εξ’ αίματος συγγενής του. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης, α’ Γραμματεύς Αυτής, ο οποίος και μίλησε για την ζωή, το έργο και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου στην Εκκλησία.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ