Λαρίσης Ιερώνυμος: Προσκύνημα στις Ι.Μ Παναγίας Παντανάσσης Και Τιμίου Σταυρού στο Σύδνεϋ

  • Dogma
λαρίσης

Την ανδρώα Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παντανάσσης επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προτροπής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Λαρίσης Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τον Ιεροδιάκονο της Αρχιεπισκοπής κ. Τιμόθεο Μαυρομμάτη.

Τον Μητροπολίτη Λαρίσης, στην είσοδο του παλαιού Καθολικού υποδέχθηκε η αδελφότητα με επικεφαλής τον εκ Γόννων Λαρίσης ορμώμενο Καθηγούμενο Αρχιμ. κ. Ευσέβιο. Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία και αναπέμφθηκε σχετική δέηση, ενώ ο Καθηγούμενος προσεφώνησε καταλλήλως τον Ποιμενάρχη μας καλωσορίζοντας τον στην πνευματική κυψέλη της Παναγίας.

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Λασρίσης ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο π. Ευσέβιο, τον προηγούμενο π. Στέφανο και τους αδελφούς μοναχούς για τη συγκινητική υποδοχή, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του μοναχισμού και της ασκητικής παραδόσεως και ευχήθηκε στους Πατέρες να συνεχίζουν το ιεραποστολικό τους έργο και να πορεύονται ως συγκυρηναίοι του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Ακολούθως ο κ. Ιερώνυμος με τον Θεοφιλέστατο και τη συνοδεία τους επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη αδελφή Φιλοθέη και την περί αυτής αδελφότητα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τη Γερόντισσα για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και τους ευχήθηκε να συνεχίζουν να δίδουν τη μαρτυρία του Ορθοδόξου Μοναχισμού στην 5η Ήπειρο.

TOP NEWS