Ιερώνυμος: Δέκα χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο – ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

  • Dogma
ιερώνυμος

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο τότε Μητρόπολίτης Θηβών κ.Ιερώνυμος εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Έτη πολλά Μακαριώτατε!

«Ευχαριστώ τον Θεό και τους Αρχιερείς».  Με αυτά τα λόγιο ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2008.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας Τάσου και Δήμητρας Λιάπη. Διάχυτη η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους κατοίκους της. Στην Βοιωτία γνώρισε τον πνευματικό του καθοδηγητή, τότε Αρχιμανδρίτη και μετέπειτα Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο Γραικό.

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο.

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Αρχαιολογία και Θεολογία στην Αθήνα και στη συνέχεια πραγματοποίησε Βυζαντινές σπουδές σε Αυστρία και Γερμανία. Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία δίπλα στον σπουδαιότερο ερευνητή της ελληνικής Αρχιτεκτονικής Αναστάσιο Ορλάνδο, ο οποίος υπήρξε και ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης της Βυζαντινής Τέχνης στην Ελλάδα. Επίσης, εργάσθηκε ως φιλόλογος στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο Αυλώνα.
Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 3 Δεκεμβρίου 1967 από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο στη Θήβα, λαμβάνοντας το όνομα Ιερώνυμος προς τιμήν του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α’. Στις 10 του ίδιου μήνα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στη πόλη της Λιβαδείας, όπου έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÉÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÁÓÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÄÇËÅÓÉ ÔÏÍ ÂÑÅÖÏÍÇÐÉÁÊÏ ÓÔÁÈÌÏ ÔÏÕ ÄÇÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÉÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÁÓÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÄÇËÅÓÉ ÔÏÍ ÂÑÅÖÏÍÇÐÉÁÊÏ ÓÔÁÈÌÏ ÔÏÕ ÄÇÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÉÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÁÓÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÄÇËÅÓÉ ÔÏÍ ÂÑÅÖÏÍÇÐÉÁÊÏ ÓÔÁÈÌÏ ÔÏÕ ÄÇÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÉÙÁÍÍÉÍÁ--ÔÅËÅÔÇ ÁÍÁÃÏÑÅÕÓÇÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÅÐÉÔÉÌÏ ÄÉÄÁÊÔÙÑÁ ÔÏÕ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ Ó×ÏËÉÊÇ ×ÑÏÍÉÁ ÓÅ Ó×ÏËÅÉÁ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (LYKEIO AGIVN ANARGYRVN)--//EUROKINISSI--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÊÏÑÉÍÈÏ ÃÉÁ ÔÉÓ ÅÏÑÔÁÓÔÉÊÅÓ ÅÊÄÇËÙÓÅÉÓ -ÐÁÕËÅÉÁ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÌÏÕÓÉÊÏÕ CD ÔÏÕ Ñ/Ó ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÊÏÐÇ ÐÑÙÔÏ×ÑÏÍÉÁÔÉÊÇÓ ÂÁÓÉËÏÐÉÔÁÓ ÓÔÇÍ ÉÅÑÁ ÓÕÍÏÄÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÊÏÐÇ ÔÇÓ ÂÁÓÉËÏÐÉÔÁÓ ÔÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÆÁÐÐÅÉÏ--ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ ÓÕÍÔÇÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÉÅÑÏÕ ÊÏÕÂÏÕÊËÉÏÕ ÔÏÕ ÐÁÍÁÃÉÏÕ ÔÁÖÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÁÍÔÇÓÅÉÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÖÏÑÅÉÓ, ÂÏÕËÅÕÔÅÓ ÊÁÉ ÉÄÑÕÌÁÔÁ(--(ÅÈÍÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÍÅÏËÁÉÁÓ))--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÅËÐÉÓ-----ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÍÅÁÓ ÐÔÅÑÕÃÁ ÙÑÉËÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÅËÐÉÓ-----ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÍÅÁÓ ÐÔÅÑÕÃÁ ÙÑÉËÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÅËÐÉÓ-----ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÍÅÁÓ ÐÔÅÑÕÃÁ ÙÑÉËÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητόπολη Αθηνών, Μάρτιος 2008

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητόπολη Αθηνών, Μάρτιος 2008

Από την ημέρα της χειροτονίας του έως και το 1978 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και διετέλεσε Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977) και Οσίου Λουκά Βοιωτίας (1977-1981). Το διάστημα των ετών 1978 – 1981 υπήρξε Γραμματέας και κατόπιν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνάντηση Αρχιεπισον κόπου με τον Αρμένιο Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ, Ιανουάριος 2010

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Αρμένιο Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ, Ιανουάριος 2010

Πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής του Αρχιεπισκόπου υπήρξε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος Γραικός. Ήταν ο άνθρωπος που  αποφάσισε, αν και ακόμη είχε δυνάμεις, να παραιτηθεί από την θέση του Μητροπολίτη, με σκοπό να την επιδώσει στα ικανά χέρια του πνευματικού του υϊού Ιερωνύμου, παρέχοντάς του έτσι την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα δικά του τάλαντα. «Ό,τι έκανα ήταν για το συμφέρον της Εκκλησίας» δήλωνε λακωνικά σε όσους εξέφραζαν την απορία τους για την ενέργειά του αυτή.

Εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά του κόσμου που ζουν στην Ελλάδα, Δεκέμβριος 2009

Εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά του κόσμου που ζουν στην Ελλάδα, Δεκέμβριος 2009

ΕΚΛΟΓΗ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
«Στον Όσιο Λουκά οφείλω την εκλογή μου» έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος και γιαυτό κάθε χρόνο την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτεται τη μονή του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία, για να προσευχηθεί. Όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί μία δύσκολη περίοδος για τον ιδιος ήταν λίγο πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του 1998. Τότε τον συκοφάντησαν για οικονομικά θέματα. Απογοητευμένος, αλλά αισιόδοξος με δύναμη προσευχήθηκε στον Όσιο Λουκά, για να αποκατασταθεί η αδικία και έτσι έγινε. Αυτό ήταν ένα πρώτο σημάδι από τον Όσιο Λουκά. Στη συνέχεια οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008 ορίστηκαν για τις 7 Φεβρουαρίου και αυτό ήταν το δεύτερο σημάδι, γιατί πρόκειται για την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Λουκά του Στειριώτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε δώρα στις μητέρες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε δώρα στις μητέρες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμείς, οι διάκονοι της Εκκλησίας, δεν υπάρχουμε για να αντιπαραθέτουμε επιμέρους απόψεις εναντίον άλλων απόψεων ή ιδεολογικές αντιλήψεις έναντι άλλων ιδεολογιών, ούτε δικαιούμαστε να στρατευτούμε σε μια ιδεολογικοπολιτική επιλογή εναντιούμενοι σέ κάποιαν άλλη. Διότι τότε δεν θα είμαστε Εκκλησία αλλά μια θρησκευτική παράταξη, αυτοπεριορισμένη στη στενωπό των ιδεών της, αφού λησμόνησε ότι ο δρόμος που έχουμε να δείξουμε στους ανθρώπους και η αλήθεια που έχουμε χρέος να μαρτυρούμε δεν είναι μια ιδεολογία αλλά ένα πρόσωπο».

Μεγάλη Δευτέρα στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια

Μεγάλη Δευτέρα στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε πως «η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά και να αδιαφορεί για όσα ταλανίζουν τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τα μικρά προβλήματα της βιοτής τους, είτε για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν» και αυτό κάνει μέχρι σήμερα. Αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής και διεκδικεί τις θέσεις της Εκκλησίας σεμνά, αλλά με επιτυχία. Και διατυπώνει τον λόγο του όχι για να αμφισβητήσει τους θεσμούς ή να εμπλακεί σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά για να εκφράσει την αγωνία του, όταν αισθάνεται ότι η έκπτωση των αρχών και των αξιών υποθηκεύει το μέλλον του λαού του Θεού και απαξιώνει τα ουσιώδη του βίου του.

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Κίτρους, Μάρτιος 2014

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Κίτρους, Μάρτιος 2014

Πάντοτε ήταν στόχος του να υπάρχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, γιαυτό και στον ενθρονιστήριο λόγο του δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη η Εκκλησία και η Πολιτεία να πορευόμαστε εν αγάπη και ομονοία, προφυλάσσοντας και διασώζοντας τους διακριτούς μας ρόλους, ώστε να υπηρετήσουμε από κοινού τον λαό και τη χώρα μας, με επίγνωση της διαφορετικότητας των αποστολών μας».
ανασκόπηση
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ
«Ελάτε στο σπίτι σας για να το ανανεώσουμε και να το ανακαινίσουμε μαζί». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου προς τους νέους. Είναι, άλλωστε, αδιαμφισβήτητη η μέριμνά του για τα νιάτα του τόπου. Στηρίζει με διάφορους φορείς και οργανισμούς της Αρχιεπισκοπής να στηρίζει τους νέους, ιδιαίτερα σήμερα που οι δυσκολίες είναι περισσότερες.

ανασκόπηση

Από την πρώτη στιγμή έκανε αναφορά για την φροντίδα ανθρώπων κατατρεγμένων και αδύναμων και οι πράξεις του επιβεβαίωσαν τα λόγια του. Σήμερα στα όρια της Αρχιεπισκοπής μόνο στηρίζονται πάνω από 50.000 οικογένειες καθημερινά, ενώ σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται και άνθρωποι που στηρίζονται ή διαμένουν σε ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής. Δεν υπάρχει πτυχή του ανθρώπινου πόνου που να αφήνει αδιάφορο τον Αρχιεπίσκοπο. Γιατί, όπως ο ίδιος λέει, είναι ασύμβατο να ονομάζεσαι χριστιανός και να μην νοιάζεσαι για τον άρρωστο, τον φυλακισμένο, τον αναξιοπαθούντα, τον γυμνό, τον πεινασμένο, τον φτωχό, τον βασανισμένο, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον στιγματισμένο για την ψυχική του αρρώστια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λιτανεία της Χρυσοπηγής, Σίφνος, Ιούνιος 2008

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λιτανεία της Χρυσοπηγής, Σίφνος, Ιούνιος 2008

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

φανάρι

ανασκόπηση

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει σταθερός και αμετάβλητος στις απόψεις του. Το έργο που επιτελείται καθημερινά στην Αρχιεπισκοπή αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι ακούραστος και αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, προσπαθώντας να δίνει λύσει σε κάθε ζήτημα, πολλές φορές μάλιστα κάνοντας προσωπική παρέμβαση.

ανασκόπηση

Τρεις μέρες μετά την εκλογή του ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τέλεσε, φανερά συγκινημένος, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ι. ν Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας.


06/01: Στον ιερό ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, πολιτειακών παραγόντων, κληρικών και λαϊκών κατευθύνθηκαν στην παραλία του Φλοίσβου όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων.

Στον ιερό ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, πολιτειακών παραγόντων, κληρικών και λαϊκών κατευθύνθηκαν στην παραλία του Φλοίσβου όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων.

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÅÉÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÍÉÊÏ ÂÏÕÔÓÇ--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.


02/02: "Χαίρομαι να βλέπω αυτήν την ποικιλία δραστηριοτήτων για τη νεότητα, γιατί αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν και να έχουν διέξοδο", επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής για τους ιερείς που διακονούν στον τομέα αυτό.

«Χαίρομαι να βλέπω αυτήν την ποικιλία δραστηριοτήτων για τη νεότητα, γιατί αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν και να έχουν διέξοδο», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής για τους ιερείς που διακονούν στον τομέα αυτό.

06/02: Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

08/02: «Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

«Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

06/3: Συμβολική επίσκεψη, στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι, μέρες τώρα, στο Λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Συμβολική επίσκεψη, στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι, μέρες τώρα, στο Λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

08/03: Έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÁÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÁÓ(ÌÏÍÇ ÐÅÔÑÁÊÇ)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

08/06: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

10/03: Νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου με 62 ψήφους, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο.

Νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου με 62 ψήφους, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο.

ÅÊËÏÃÇ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÊÁÑÐÅÍÇÓÉÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

12/03: Χειροτονία Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

×ÅÉÑÏÔÏÍÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÊÁÑÐÅÍÇÓÉÏÕ ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÑÅÌÐÅËÏÕ-(-×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

20/03: Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

16/04: Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πατριάρχης και ο Πάπας επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων στην Μόρια Λέσβου και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πατριάρχης και ο Πάπας επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων στην Μόρια Λέσβου και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

ÌÕÔÉËÇÍÇ--ÁÖÉÎÇ ÔÏÕ ÐÁÐÁ ÖÑÁÃÊÉÓÊÏÕ--ÕÐÏÃÑÁÖÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//

16/04: Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, ο οποίος «παρά τις δικές του οικονομικές δυσκολίες, ανταποκρίθηκε με γενναιοδωρία στην κρίση», εξέφρασαν στην κοινή τους διακήρυξη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος.

ÌÕÔÉËÇÍÇ(16/4/2016)---ÁÖÉÎÇ ÔÏÕ ÐÁÐÁ ÖÑÁÁÃÊÉÓÊÏÕ ÓÔÏ ÍÓÇÓÉ ÔÇÓ ËÅÓÂÏÕ(íåï öùôïãñáöéêï õëéêï)-- ÖÙÔÏ ÁÐÏ ËÉÌÁÍÉ)--ÖÙÔÏ X×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

16/04: Οι τρεις Προκαθήμενοι εξέφρασαν την βαθιά ανησυχία τους για την τραγική κατάσταση των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Ευρώπη. «Η αντιμετώπιση του προσφυγικού», σημειώνουν, «απαιτεί αλληλεγγύη, γενναιοδωρία και άμεση πρακτική διάθεση πόρων».

Οι τρεις Προκαθήμενοι εξέφρασαν την βαθιά ανησυχία τους για την τραγική κατάσταση των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Ευρώπη. «Η αντιμετώπιση του προσφυγικού», σημειώνουν, «απαιτεί αλληλεγγύη, γενναιοδωρία και άμεση πρακτική διάθεση πόρων».

ÌÕÔÉËÇÍÇ(16/4/2016)---ÁÖÉÎÇ ÔÏÕ ÐÁÐÁ ÖÑÁÁÃÊÉÓÊÏÕ ÓÔÏ ÍÓÇÓÉ ÔÇÓ ËÅÓÂÏÕ(íåï öùôïãñáöéêï õëéêï)-- ÖÙÔÏ ÁÐÏ ËÉÌÁÍÉ)--ÖÙÔÏ X×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI


19/05: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÐÅÑÁÕÑÅÈÇ ÓÔÇÍ ÅÐÔÅÉÁÊÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÁ 25 ×ÑÏÍÉÁ ÔÏÕ ÏÃÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏÕ ÅËÐÉÄÁ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

23/05: Στην ανάγκη να τιμώνται τα εκκλησιαστικά σύμβολα και οι μορφές των ηρώων της επανάστασης που αποτελούν σωστά πρότυπα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Βελεστίνο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος περιηγήθηκε στα «γευστικά περίπτερα» και στην συνέχεια ξεκίνησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση , την οποία παρουσίασε ο Θοδωρής Σδρούλιας. Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική από παραδοσιακή Βλάχικη ορχήστρα, χορούς της Βλαχόφωνης Ελλάδος.

Στην ανάγκη να τιμώνται τα εκκλησιαστικά σύμβολα και οι μορφές των ηρώων της επανάστασης που αποτελούν σωστά πρότυπα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Βελεστίνο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος περιηγήθηκε στα «γευστικά περίπτερα» και στην συνέχεια ξεκίνησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση , την οποία παρουσίασε ο Θοδωρής Σδρούλιας. Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική από παραδοσιακή Βλάχικη ορχήστρα, χορούς της Βλαχόφωνης Ελλάδος.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÂÅËÅÓÔÉÍÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÂÅËÅÓÔÉÍÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÂÅËÅÓÔÉÍÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

23/05 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη.

04/06: Τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ÁÃÉÁ ÅÉÑÇÍÇ ÃÁËÁÔÓÉÏÕ--ÅÓÐÅÑÉÍÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÙÍ ÔÏÕ ÉÅÑÏÕ ÍÁÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÁÃÉÁ ÅÉÑÇÍÇ ÃÁËÁÔÓÉÏÕ--ÅÓÐÅÑÉÍÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÙÍ ÔÏÕ ÉÅÑÏÕ ÍÁÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

07/06: Παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÌÏÕÓÅÉÏ ÈÇÂÁ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÌÏÕÓÅÉÏ ÈÇÂÁ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÌÏÕÓÅÉÏ ÈÇÂÁ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ

07/06: Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

ÔÅËÅÔÇ ÅÃÊÁÉÍÉÙÍ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÁÑ×ÁÉÏËÏÃÉÊÏÕ ÌÏÕÓÅÉÏÕ ÔÇÓ ÈÇÂÁÓ(÷èåò âñáäõ)--ÓÕÍÁÕËÉÁ ÁÐÏ ÊÏÑÕÖÁÉÅò ÊÁËËÉÔÅ×ÍÉÄÅÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

10/06: Στον εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Άξιον Εστίν στην περιοχή Βαρνάβα χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στον εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Άξιον Εστίν στην περιοχή Βαρνάβα χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

16/06: Το σημαντικότερο εκκλησιαστικό γεγονός, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά των τελευταίων αιώνων, έλαβε χώρα στην Κρήτη στα μέσα του Ιουνίου. Πρόκειται για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το σημαντικότερο εκκλησιαστικό γεγονός, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά των τελευταίων αιώνων, έλαβε χώρα στην Κρήτη στα μέσα του Ιουνίου. Πρόκειται για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ÊÏËÕÌÐÁÑÉ---ÔÅËÅÔÇ ÂÑÁÂÅÕÓÇÓ ÔÙÍ ÐÑÙÊÁÈÇÌÅÍÙÍ ÁÐÏ ÔÇÍ ÏÑÈÏÄÏÎÇ ÁÊÁÄÇÌÉÁ ÊÑÇÔÇÓ--(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ) ÊÏËÕÌÐÁÑÉ---ÔÅËÅÔÇ ÂÑÁÂÅÕÓÇÓ ÔÙÍ ÐÑÙÊÁÈÇÌÅÍÙÍ ÁÐÏ ÔÇÍ ÏÑÈÏÄÏÎÇ ÁÊÁÄÇÌÉÁ ÊÑÇÔÇÓ--(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Από τις πρώτες ημέρες, όμως, στην Κρήτη, φάνηκε ότι θα λείπει η ενότητα, αφού τέσσερις από τους δεκατέσσερις Προκαθημένους των ορθοδόξων Εκκλησιών, οι Εκκλησίες της Ρωσίας, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να μη συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Σημαντικό είναι, ωστόσο, το μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, αφού αναφερόταν σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η νηστεία, ο γάμος και τα θέματα που προκύπτουν, αλλά και προβλήματα της που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, όπως είναι η βία, η εγκληματικότητα, η σχέση της Εκκλησίας με την πολιτική, η οικολογική κρίση, η σχέση της Χριστιανικής πίστης με την επιστήμη, ο πόλεμος και οι πρόσφυγες.

×ÁÍÉÁ--ÊÉÓÓÁÌÏÓ--ÓÕÍÁÕËÉÁ ÌÅ ÔÇÍ ÏÑ×ÇÓÔÑÁ ÔÏÕ ÌÉÊÇ ÈÅÏÄÙÑÁÊÇ ÐÑÏÓ ÔÉÌÇ ÔÙÍ ÓÕÍÅÄÑÙÍ ÔÇÓ ÐÁÍÏÑÈÏÄÏÎÇÓ ÓÕÍÁÎÇÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

29/06: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

02/07: Με ιδιαίτερες τιμές ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών. Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε ευχαριστήρια Δέηση για την επαναλειτουργία του Ναού.

ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ ÌÅÔÁ ÁÐÏ 8 ×ÑÏÍÉÁ ÅÑÃÁÓÉÙÍ ×ÏÑÏÓÔÁÔÏÕÍÔÏÓ ÔÏÕ ÌÁÊ Ñ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÊÁÉ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ Ð.ô.Ä. ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ---ÐÁÑÅÕÑÅÈÇÊÁÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏÉ ÏËÙÍ ÔÙÍ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÊÏÌÌÁÔÙÍ , Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÁÈÇÍÁÉÙÍ ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÁÌÉÍÇÓ Ï ÁÑ×ÇÃÏÓ ÔÇÓ ÅËÁÓ ,ÌÅÃÁËÏÓ ÁÑÉÈÌÏÓ ÌÇÔÑÏÐÏÉÔÙÍ ÁÐÏ ÏËÇ ÔÇÍ ÅËËÁÄÁ ÊÁÉ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏÉ ÔÙÍ ÐÁÔÑÉÁÑ×ÅÉÙÍ ÁËÅÎÁÍÄÑÅÉÁÓ ÊÁÉ ÉÅÑÏÓÏËÕÌÙÍ---ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÔÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÉÊÏÕ ÍÁÏÕ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÌÇÔÑÏÐÏËÇ ÁÈÇÍÙÍ --ÐÑÙÔÇ ÈÅÉÁ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÅÐÁÍÁËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÔÇÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

 

11/07: «Έρχομαι με συγκίνηση και συντριβή καρδιάς». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου φθάνοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

«Έρχομαι με συγκίνηση και συντριβή καρδιάς». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου φθάνοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

ÓÏÕÑÙÔÇ-----ÁÃÑÕÐÍÉÁ(÷èåò âñáäõ) ÓÔÏ ÇÓÕ×ÁÓÔÇÑÉÏ ÔÇÍ ÉÅÑÁ ÌÏÍÇ ÁÃÉÏÕ ÉÙÁÍÍÇ ÈÅÏËÏÃÏÕ --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÅÑÉÏ×Ç ÁÃÉÏÕ ÔÁÎÉÁÑ×Ç ÐÏËÕÃÇÑÏÕ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//

15/07: Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εξήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Εκκλησία.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εξήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Εκκλησία.

05/09: Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση «Μικρασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε», που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες της.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση «Μικρασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε», που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες της.

ÇÑÙÄÅÉÏ(4/9/2016)--Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÊÁÉ Ï Ð.ô.Ä. ÐÑÏÊÏÐÇÓ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÓ ÓÅ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÌÇÔÑÏÐÏËÇÓ ÍÅÁÓ ÉÙÍÉÁÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÌÉÊÑÁ ÁÓÉÁ---(ÌÅÑÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏÍ--×ÏÑÅÕÔÉÊÏ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ--ÔÅËÅÔÇ ËÇÎÇÓ)--(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI)

29/09: Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά.

Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά.

ÔÅËÅÓÇ ÁÃÉÁÓÌÏÕ ÓÔÏÍ ÁÑÅÉÏ ÐÁÃÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

30/09: Στον πανηγυρικό εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτου των ιεροψαλτών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτου των ιεροψαλτών.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÅÓÐÅÑÉÍÏ ÃÉÁ ÔÏÍ ÑÙÌÁÍÏ ÔÏÍ ÌÅËÏÄÙ--(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

 

03/10: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον αγιασμό στη Βουλή για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον αγιασμό στη Βουλή για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

04/10: Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των λειψάνων 16 Ελλήνων αγωνιστών που επέβαιναν στο Noratlas, το οποίο καταρρίφθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, τον Ιούλιο του 1974.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των λειψάνων 16 Ελλήνων αγωνιστών που επέβαιναν στο Noratlas, το οποίο καταρρίφθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, τον Ιούλιο του 1974.

ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ÔÁÔÏÉÏÕ--ÅÉÄÉÊÇ ÔÅËÅÔÇ ÊÁÉ ÅÐÉÌÍÇÌÏÓÕÍÏÓ ÄÅÇÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÕÐÏÄÏ×Ç ÔÙÍ ËÅÉØÁÍÙÍ ÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ ÓÔÑÁÔÉÙÔÙÍ ÐÏÕ Å×ÁÓÁÍ ÔÇÍ ÆÙÇ ÔÏÕÓ ÓÔÇÍ ÊÕÐÑÏ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÐÔÙÓÇ ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÏÕ ÁÅÑÏÓÊÁÖÏÕÓ--ÕÐÏÄÏ×Ç ÁÐÏ ÔÏÍ Ð.ô.Ä ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINIS

05/10: Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε εκτάκτως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε εκτάκτως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

19/10: Στη Μύκονο πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου της νήσου.

Στη Μύκονο πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου της νήσου.

25/10: «Ως Πνευματικός Πατέρας δεν δέχομαι να χωρίσω τα παιδιά μου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, ομωνύμου Δήμου.

«Ως Πνευματικός Πατέρας δεν δέχομαι να χωρίσω τα παιδιά μου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, ομωνύμου Δήμου.

28/10: Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

ÁÃÉÏÓ ÅÕÓÔÑÁÔÉÏÓ---ÅÏÑÔÇ ÔÇò 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÊÁÉ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÁÃÉÏÓ ÅÕÓÔÑÁÔÉÏÓ---ÅÏÑÔÇ ÔÇò 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÊÁÉ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÁÃÉÏÓ ÅÕÓÔÑÁÔÉÏÓ---ÅÏÑÔÇ ÔÇò 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÊÁÉ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

01/11: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον αγιασμό που τελέσθηκε για την ανέγερση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου κοινωνικής φροντίδας στο Ίλιον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον αγιασμό που τελέσθηκε για την ανέγερση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου κοινωνικής φροντίδας στο Ίλιον.

10/11: Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ÁÑÉÓÔÏÔÅËÅÉÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÔÅËÅÔÇ ÁÍÁÃÏÑÅÕÓÇÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕÈ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÅÐÉÔÇÌÏ ÄÉÄÁÊÔÙÑ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÁÑÉÓÔÏÔÅËÅÉÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÔÅËÅÔÇ ÁÍÁÃÏÑÅÕÓÇÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕÈ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÅÐÉÔÇÌÏ ÄÉÄÁÊÔÙÑ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

11/11: Ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση βράβευσης των παιδιών του «Φάρου» της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση βράβευσης των παιδιών του «Φάρου» της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

15/11: Ο Αρχιεπίσκοπος στο προεδρικό μέγαρο για το δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο προεδρικό μέγαρο για το δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα.

noembrios6

29/11: Στο πλευρό της Εκκλησίας τάχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Στο πλευρό της Εκκλησίας τάχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

20/12: Χαιρετισμό στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία συνεδρίασε με θέμα «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της Διασποράς» απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Χαιρετισμό στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία συνεδρίασε με θέμα «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της Διασποράς» απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

29/12: Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός γευμάτισαν με τα παιδιά του Δημήτρειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός γευμάτισαν με τα παιδιά του Δημήτρειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Ï ÁÑ×ÉÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÊÁÉ Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ ÓÔÏ ÄÇÌÇÔÑÅÉÏ ÉÄÑÕÌÁ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//

30/12: Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

unnamed-2

30/12: Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ανασκόπηση

Στο λιμάνι του Πειραιά τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, κληρικών και λαϊκών.

ανασκόπηση

Να μοιράσει τον εαυτό του και να προσφέρει σε όσους είναι σε δύσκολη θέση κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον νεοχειροτονηθέντα π. Αλέξανδρο Καριώτογλου, κατά το μυστήριο της χειροτονίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

ανασκόπηση

Αρχιεπίσκοπος – Αγ. Νικόλαος Ραγκαβά, «Ο Θεός έδωσε στον καθένα από μας τάλαντα και μας καλεί να τα αυξήσουμε και να τα διαθέσουμε για όλους τους ανθρώπους, για το κοινό καλό και όχι για τον εαυτό μας».

ανασκόπηση

«Να προσέχουμε τις ρίζες μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα έχουμε καρπούς» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

«Χρέος μας είναι να προσευχόμαστε και να βοηθούμε τα παιδιά που θέλουν να γίνουν ιερείς» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Ν. Κόσμου.

ανασκόπηση

Στην εκδήλωση του ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας στο Βυζαντινό Μουσείο για την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου «Ὕμνοι καὶ τραγούδια γιὰ τὴν Παναγία» στον οποίο ψάλλει βυζαντινοὺς ύμνους και ερμηνεύει παραδοσιακὰ τραγούδια η Νεκταρία Καραντζὴ με φιλικὴ συμμετοχὴ των Χρόνη Αηδονίδη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και Márta Sebestyén.

ανασκόπηση

«Ας ζητήσουμε από την Παναγία να σφουγγίσει τα δάκρυα όλων μας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του μικρού αποδείπνου και στην τέταρτη στάση των χαιρετισμών.

ανασκόπηση

Στην Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

ανασκόπηση

 

ανασκόπηση

Μεγάλη συναυλία με γνωστούς Έλληνες, αλλά και Αιγύπτιους καλλιτέχνες πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ιστορικής ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου. Η μουσική εκδήλωση ξεκίνησε με τον Omar Khairat και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μελοποιημένα ποιήματα από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ερμηνευμένα από την Φωτεινή Δάρρα.

ανασκόπηση

Στο Κάιρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, για την τελετή θυρανοιξίων της ιστορικής μονής Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντα της Ανατολής και των εγκαινίων του εκκλησιαστικού μουσείου.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

Το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια μεταφέρθηκε σε Ορθόδοξη χώρα.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

Δράσεις συνέργιας και προσφοράς ξεκίνησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας και του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ομοσπονδίας.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

ανασκόπηση

«Στο μέτρο που μου αναλογεί, ως θρησκευτικός ηγέτης, αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη προσωπικά για κάθε άνθρωπο που έφυγε, παιδί ή μεγαλύτερο. Δεν έπραξα περισσότερα, ως θρησκευτικός ποιμένας, ως μέλος της “πολιτισμένης” Ευρώπης, για να σταματήσω αυτό το ταξίδι που αντί για το εισιτήριο της ελπίδας, μοίρασε στις παλάμες των ανθρώπων την απέραντη θλίψη» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στις εργασίες της Διεθνούς Συνδιάσκεψης στην Αθήνα για τον Θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

ανασκόπηση

Έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Συνδιάσκεψης των Αθηνών για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών στη Μέση Ανατολή

ανασκόπηση

ανασκόπηση

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων της Λεοντείου Σχολής ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε ειδική τελετή, όπου του απονεμήθηκε ο «Χρυσός Σταυρός Αρετής και Ευποιίας».

ανασκόπηση

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλέξιο Τσίπρα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

ανασκόπηση

 

 

ανασκόπηση

«Ο Θεός δεν εγκαταλείπει τους πιστούς ανθρώπους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου σε Πρεσβύτερο.

ανασκόπηση

ανασκόπηση

Τα κέντρα φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση στην Ελλάδα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα κέντρα του εξωτερικού δήλωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή τους στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ανασκόπηση

Χιλιάδες δώρα μοίρασε σε παιδιά το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα Νοσοκομεία Παίδων.

ανασκόπηση

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ