Οι εορτές και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 07 Μαρτίου

  • Dogma
σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 07 Μαρτίου. Το 2013 τη διαβεβαιώση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των εν Χερσώνι επισκοπευσάντων αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθέριου, Βασιλέως, Ελπιδίου, Ευγενίου, Ευφραίμ και Καπίτωνος († δ΄αι.). Οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Εφραίμ πατριάρχου Αντιοχείας. Παύλου απλού του ομολογητού και Λαυρεντίου του εκ Μεγάρων, κτίτορος της μονής «Φανερωμένης», εν Σαλαμίνι (†1707).
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 07 Μαρτίου.

322 π.Χ. Πεθαίνει ο Αριστοτέλης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους της Αρχαιότητας.

1530 Σαν σήμερα ο βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος Η, ζητά από τον πάπα να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο. Ο πάπας αρνείται και ο βασιλιάς κηρύσσει ότι, ο Πάπας δεν είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Από τότε η Αγγλικανική Εκκλησία αυτονομείται από την καθολική και έχει κεφαλή της τον εκάστοτε βασιλιά.

1941 Ιταλικά πλωτά νοσοκομεία μεταφέρουν Ιταλούς τραυματίες από την Αλβανία στην Ιταλία. Το ελληνικό υποβρύχιο «Νηρεύς» βυθίζει ιταλικό μεταγωγικό στην Αδριατική.

1948 Σαν σήμερα τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επισήμως στην Ελλάδα.

1969 Αποφασίζεται η ίδρυση Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

1997 Η διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, μητέρας του Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία μοναδικοί κληρονόμοι της βίλας στο Παλαιό Ψυχικό ήταν τα τέσσερα εγγόνια της, δημοσιεύεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1999 Πεθαίνει ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

2013 Σαν σήμερα τη διαβεβαιώση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

07032013_diavev_1

TOP NEWS