Οικ. Πατριάρχης: Τριήμερη επίσκεψη στην Πολωνία – Θα βρεθεί κοντά στους Ουκρανούς πρόσφυγες

  • Dogma
οικουμενικός

Στην Πολωνία βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής, 27 Μαρτίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων σε μια ένδειξη συμπαράστασης και ηθικής ενίσχυσης στη μεγάλη  αυτή δοκιμασία που αντιμετωπίζουν λόγω του πολέμου που μαίνεται για 33ή μέρα σήμερα στην πατρίδα τους.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις  29 Μαρτίου 2022,  πραγματοποιείται κατόπιν της επίσημης πρόσκληση που του έχουν απευθύνει ο  Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, καθώς επίσης και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν  ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο  Πανοσιολογιότατος Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβος. Επίτροπος του Πατριάρχη ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Πολωνίας, ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να συναντηθεί με πιστούς στην Βαρσοβία σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ. (09:30 π.μ. τοπική ώρα) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος και στις 06:00 μ.μ. (05:00 μ.μ. τοπική ώρα) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας. Ενδιάμεσα στις 01:oo μ.μ. (12:00 μ.μ. τοπική ώρα), θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα.

 

 

 

TOP NEWS