Σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου: Όλες οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα

  • Dogma
σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά την Απόδοση της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου και τη μνήμη των Αγίων Ιερομαρτύρων Αυτονόμου (†313) και Κουρνούτου επισκόπου Ικονίου (†γ΄αι.). Μαρτύρων Θεοδούλου, Θεοδώρου επισκόπου Αλεξανδρείας, Ιουλιανού, Μακεδονίου, Τατιανού και Ωκεανού. Οσίων Ανδρόνικου του εν Ατρώα και Δανιήλ του εν Θάσω.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου.

490 π.Χ. Η ευρέως αποδεκτή ημερομηνία για τη μάχη του Μαραθώνα. Οι Αθηναίοι και οι σύμμαχοι τους νικούν τους Πέρσες και βάζουν τέλος στην πρώτη περσική εισβολή στην Ελλάδα.

1213 Πεθαίνει ο βασιλιάς Πέτρος ο Β του Άραγκον.

1362 Σαν σήμερα πεθαίνει ο πάπας Ινοκέντιος Στ.

1494 Σαν σήμερα γεννιέται ο Λορέντζο των Μεδίκων, Ιταλός πολιτικός και άρχοντας της Φλωρεντίας κατά την ακμή της ιταλικής Αναγέννησης.

1609 Ο Βρετανός εξερευνητής και θαλασσοπόρος Χένρι Χάντσον, ανακαλύπτει τον ποταμό, που αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, στον οποίο δίνει το όνομά του.

1683 Σαν σήμερα πραγματοποιείται η Μάχη της Βιέννης, που έβαλε στην τελική ευθεία την αντιπαράθεση ανάμεσα στις χριστιανικές δυνάμεις της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1959 Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά «Μπονάντσα» η πρώτη έγχρωμη στην ιστορία της τηλεόρασης.

1959 Σαν σήμερα αρχίζουν στις Βρυξέλλες συνομιλίες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

2008 Σύγκρουση τρένων στο Λος Άντζελες σκοτώνει 25 άτομα.

TOP NEWS