40 μέρες από την εκδημία του Μαρωνείας Δαμασκηνού [ΦΩΤΟ]

  • Dogma

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού τελέστηκε στην Κομοτηνή χθες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που εκείνος έκτισε, και στο προαύλιο του οποίου αναπαύεται.

 

Της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο για την τοπική Εκκλησία, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Δράμας κ. Παύλος και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ο οποίος τελεί χρέη Τοποτηρητή της Ι.Μ. Μαρωνείας. 

 

Για τον εκλειπόντα μίλησε ο  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και το έργο του. 

 

Παρέστησαν ο Υπουργός  Μακεδονίας Θράκης κ. Θεοδ. Καράογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γεωργ.  Πετρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης και πλήθος κόσμου, το οποίο παρά την καταρρακτώδη βροχή προσήλθε για να αποτίσει φόρο τιμής στον λαοφιλή και σεβαστό ποιμενάρχη του.

 

{gallery}104{/gallery}

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ