Αφιερωμένες στους Πατέρες της Εκκλησίας οι Ιερατικές Συνάξεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma

Αφιερωμένες στους Πατέρες της Εκκλησίας οι Ιερατικές Συνάξεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος
 

 

 

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την θέση, τον ρόλο, και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων στη ζωή της Εκκλησίας μας, ενώ διαπιστώνεται ελλιπής ή επιλεκτική σπουδή και γνώση της Πατερικής διδασκαλίας στις μέρες μας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αφιερώσει όλες τις Ιερατικές Συνάξεις του εφετινού Εκκλ/κού έτους στις κορυφαίες Πατερικές μορφές και στα κεντρικά σημεία της Θεολογικής τους διδασκαλίας.

 

Η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/10 στις 10 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Τον Αγιασμό της ενάρξεως θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα απευθύνει και τον εναρκτήριο Χαιρετισμό.

 

Θα ακολουθήσουν δύο εισηγήσεις:

 

Α. Του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι Πατέρες και η εποχή μας» και

 

Β. Του Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Θεολόγου – Εκπαιδευτικού, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Οι Πατέρες της Εκκλησίας ως γνήσιοι φορείς και θεματοφύλακες της Ιεράς Παραδόσεως»

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία [Δελτία Τύπου] αναμεταδίδονται ως έχουν χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική μας ομάδα. Εαν ενδεχομένως υπάρξει ρεπορτάζ με βάση τα δελτία αυτά, δημοσιεύεται στην σχετική κατηγορία. 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ