Αυστραλίας Μακάριος: «Οι ομογενείς μας νουθετούν καταλλήλως και εμπνέουν τις νεότερες γενιές»

  • Δόγμα

Καθώς όλα δείχνουν ότι έχουμε βγει στο ξέφωτο της πανδημίας ύστερα από τρία χρόνια σκληρών δοκιμασιών, η σημερινή ημέρα συνιστά πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η αυστραλιανή κοινωνία να ενωθεί και να εορτάσει από κοινού, ως έθνος, την ενότητα, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

Οι αξίες της ενότητας, της αλληλοκατανόησης και του αλληλοσεβασμού έχουν βαθιές ρίζες στην αυστραλιανή κοινωνία, σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε Μήνυμά του για τη σημερινή εθνική εορτή, την Ημέρα της Αυστραλίας.

Περαιτέρω, διαπιστώνει ότι η αυστραλιανή κοινωνία «χωράει και σέβεται όλες τις κοινότητες που την απαρτίζουν, και έχει επενδύσει στη συνεργασία και τη σύνθεση».

Ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει με υπερηφάνεια ότι χαίρει καθολικής αναγνώρισης η συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στη διαμόρφωση της σύγχρονης, ξεχωριστής ταυτότητας της αυστραλιανής κοινωνίας, ενώ προσθέτει: «Η υπερηφάνεια που νιώθουμε, μετατρέπεται σε ευθύνη να αναγνωρίσουμε κι εμείς, να σεβαστούμε και να τιμήσουμε, τη συμβολή όλων των άλλων κοινοτήτων, ξεκινώντας από τους αυτόχθονες, τους Πρώτους Κατοίκους της ευλογημένης ετούτης γης».

Ακολουθεί ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για την Ημέρα της Αυστραλίας:

Καθώς όλα δείχνουν ότι έχουμε βγει στο ξέφωτο της πανδημίας ύστερα από τρία χρόνια σκληρών δοκιμασιών, η σημερινή ημέρα συνιστά πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η αυστραλιανή κοινωνία να ενωθεί και να εορτάσει από κοινού, ως έθνος, την ενότητα, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

Οι αξίες αυτές, οι οποίες νοηματοδοτούν την Ημέρας της Αυστραλίας, αποδείχθηκαν πολύτιμες σε κρίσιμες καμπές της τελευταίας δραματικής τριετίας.

Και τούτο δεν συνέβη τυχαία, αλλά διότι πρόκειται για αξίες που έχουν πλέον βαθιές ρίζες μέσα στην πολυπολιτισμική κοινωνίας μας.

Μια κοινωνία, η οποία χωράει και σέβεται όλες τις κοινότητες που την απαρτίζουν, και έχει επενδύσει στη συνεργασία και τη σύνθεση.

Μια κοινωνία που αφήνει πίσω της τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς, διορθώνοντας τα λάθη και τις αδικίες που έχουν κατά το παρελθόν συντελεστεί.

Αισθήματα υπερηφάνειας μάς προκαλεί το γεγονός ότι χαίρει καθολικής αναγνώρισης η συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στη διαμόρφωση της σύγχρονης, ξεχωριστής ταυτότητας της αυστραλιανής κοινωνίας.

Με τη σειρά της, η υπερηφάνεια που νιώθουμε, μετατρέπεται σε ευθύνη να αναγνωρίσουμε κι εμείς, να σεβαστούμε και να τιμήσουμε, τη συμβολή όλων των άλλων κοινοτήτων, ξεκινώντας από τους αυτόχθονες, τους Πρώτους Κατοίκους της ευλογημένης ετούτης γης.

Είμαι βέβαιος ότι οι ομογενείς μας έχουν βαθιά επίγνωση αυτής της ευθύνης και ότι νουθετούν καταλλήλως και εμπνέουν τις νεότερες γενιές, εκείνες που θα κληθούν να διατηρήσουν και να προάγουν στο μέλλον την ενότητα, τη δικαιοσύνη και τον αλληλοσεβασμό στο αυστραλιανό έθνος.

Χαρούμενη Ημέρα της Αυστραλίας μας!

TOP NEWS