Αυστραλίας Μακάριος σε νέο Διάκονο: «Να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται»

  • Δόγμα

Ο νέος Διάκονος, ιατρός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών, έλαβε τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου του, μαζί με πατρικές συμβουλές για το ξεκίνημα της ιερατικής του πορείας.

«Θα είσαι επιτυχημένος και ευλογημένος κληρικός εάν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται. Μέσα σε μια κοινωνία θλίψεως και καταθλίψεως χρειαζόμαστε τη χαρά όσο ποτέ. Να πείσεις τους ανθρώπους να ζουν και να βιώνουν την εσωτερική χαρά του Χριστού, την αληθινή χαρά που αποτελεί πρόγευση της Βασιλείας του Θεού».

Την παραπάνω πατρική προτροπή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον υποδιάκονο κ. Παναγιώτη Σίμο, καθώς τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Η τελετή της εις Διάκονον χειροτονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Mount Gravatt της Βρισβάνης, προεξάρχοντος του κ. Μακαρίου, πλαισιούμενου υπό του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Ο νέος Διάκονος, ιατρός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών, έλαβε τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου του, μαζί με πατρικές συμβουλές για το ξεκίνημα της ιερατικής του πορείας. «Η διακονία και η προσφορά του ιατρού δε διαφέρει σε πολλά από τη διακονία του κληρικού, διότι αντικείμενο και των δύο υπουργημάτων είναι ο άνθρωπος. Ουσιαστικά θα συνεχίσεις να διακονείς τον άνθρωπο ολιστικά και να του δίνεις τη χαρά του Χριστού που είναι μοναδική και ανεπανάληπτη», τόνισε μεταξύ άλλων στον νουθετήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο νέος Διάκονος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον  Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας «ότι από την πρώτη στιγμή που φτάσατε στην Αυστραλία άλλαξαν τα πάντα. Αισθανθήκαμε ότι έχουμε ύπαρξη και ζωή», ενώ υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει στη νέα του πορεία τηζωή και το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου, που είναι παράδειγμα ολοκληρωτικής αγάπης.

TOP NEWS