Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας είναι το παρόν και το μέλλον της Ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής μας»

  • Dogma
αυστραλίας

Μια πανδαισία ήχων και μελωδιών, μέσα σε γιορτινή και κατανυκτική ατμόσφαιρα, απόλαυσε το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης υπό τον τίτλο: «Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα», που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στο Σύδνεϋ.

Η πνευματική εκδήλωση – θεσμός, για την τοπική Εκκλησία και την Ομογένεια, φιλοξενήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστιο Redfern. Στο πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ, ιεροψάλτες, μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθοδόξων σχολείων, καθώς και χορωδίες ενοριών και κοινοτήτων και ομογενειακών οργανισμών.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας εκκλησιαστικούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από κάθε γωνιά της Ελλάδος, χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, καθώς και αυστραλιανά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συγκίνησαν τόσο με τις φωνές τους, όσο και με το πάθος των ερμηνειών τους, ώστε επάξια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Στον καταληκτήριο χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους ευχαρίστησε για τις πολύ όμορφες στιγμές που χάρισαν στο κοινό. Δίνοντας έμφαση στη δυναμική παρουσία της νεολαίας, διέκρινε με πατρική ικανοποίηση πως αυτή αποδεικνύει τη μεγάλη αγάπη των νέων για τον Χριστό και ότι έχουν Εκείνον ως προτεραιότητα στη ζωή τους. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία βρίσκεται σε καλά χέρια. «Τα παιδιά μας είναι το παρόν και το μέλλον της Ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής μας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι και να δοξάζουμε τον Θεό που έχουμε αυτά τα παιδιά», επισήμανε, μεταξύ άλλων, απευθύνοντάς τους θερμές ευχαριστίες για τον χρόνο που αφιέρωσαν στην προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και για τον κόπο που κατέβαλαν, ούτως ώστε να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με αφορμή δε την πρωτοβουλία των συντελεστών να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους μέσα από μικρές παραλλαγές στους στίχους των τραγουδιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το αγαπητικό και ενωτικό πνεύμα που επικρατεί στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας της Αυστραλίας. «Δείχνει ότι όλοι αισθανόμαστε ότι είμαστε μια οικογένεια», παρατήρησε. «Και με ευχαριστεί, με αναπαύει και σας ευλογώ», προσέθεσε, «όταν έχετε αυτό το συναίσθημα, ότι ενωμένοι, με τον Χριστό ενώπιόν μας, προχωρούμε μπροστά».

Κατακλείοντας τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους, συντελεστές και θεατές, να έχουν χρόνια πολλά και ευλογημένα, ενώ τους απηύθυνε πρόσκληση για μία άλλη πνευματική σύναξη, την κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που θα λάβει χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ..

TOP NEWS