Αυστραλίας Μακάριος: Το Άγιο Πνεύμα «εις ενότητα πάντας εκάλεσεν»

  • Dogma
αυστραλίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και κατόπιν της Ακολουθίας της Γονυκλισίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κατά την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιεί επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στην Τασμάνια, με σκοπό να συναντήσει τις Πολιτειακές Αρχές, καθώς και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς του τόπου.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ανέλυσε το μήνυμα της Πεντηκοστής και τόνισε ότι η εορτή αυτή συνιστά ένα κάλεσμα ενότητας και αγάπης προς όλους. «Εις ενότητα πάντας εκάλεσε», υπενθύμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το Άγιο Πνεύμα κατήλθε στους Μαθητές όταν ήταν ενωμένοι και συναγμένοι «επί το αυτό», «ομοθυμαδόν».

Μέσα σε αυτό το εκκλησιολογικό πλαίσιο, παρακάλεσε το εκκλησίασμα να έχει ενότητα και αγάπη, διότι «δίχως ενότητα υπηρετούμε τον διάβολο, ενώ με την αγάπη και την ενότητα υπηρετούμε το Άγιο Πνεύμα», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την προσφορά του στην Αυστραλία κατά τα τρία χρόνια της διακονίας του. «Μας έχετε όλους εκπλήξει και μας έχετε κάνει υπερήφανους. Είμαστε κοντά σας», τόνισε χαρακτηριστικά, για να ακολουθήσει ο ενθουσιασμός των παρισταμένων που φώναζαν «Άξιος».

Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση προγράμματος παραδοσιακών χορών από τους νέους της Τασμανίας.

TOP NEWS