Αγία Σοφία: Δίχως τέλος οι τουρικές προκλήσεις – Γιορτάζουν την 569η επέτειο από την Άλωση

  • Dogma
αγία σοφία

Αγία Σοφία: Δεν έχουν τέλος οι τουρικές προκλήσεις. Με πρωινή τελετή γιόρτασν την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με προσευχή.

H 569η επέτειος της Άλωσης της Πόλης γιορτάστηκε, σήμερα το πρωί  στην Αγία Σοφία με ειδική τελετή με την τέλεση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής, αφότου μετατράπησε σε τέμενος πριν από 2 χρόνια, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσει για να τιμηθεί η 569η επέτειο Άλωσης της Πόλης, την οποία οι Τούρκοι ονοάζουν  “Φέτιχ” , δηλαδή κατάκτηση.

Ο χώρος της Αγίας Σοφίας ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τα χάραμα από χιλιάδες πιστούς. Η τελετή διοργανώθηκε από  τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, ενώ  την ανάγνωση του Κορανίου έκανε ο επί κεφαλής της Διεύθυνση Αλί Ερμπάς.

Μετά την προσευχή, μάλιστα, ο Ερμπάς τόνισε πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι βρισκόταν στην Αγία Σοφία ως τέμενος 569 χρόνια μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και πρόσθεσε ότι «όπως η κατάκτηση της Πόλης δόθηκε σε αυτό το έθνος πριν από 569 χρόνια, ελπίζω ο Κύριός μας να ανοίξει τις καρδιές μας στη συγχώρεση του Κυρίου μας στο μέλλον».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο σύμφωνα με απόφαση του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μετατραπεί σε Εθνικό Πάρκο, θα γίνει πραγματοποιηθεί το απόγευμα ειδική τελετή για την Κατάκτηση της Πόλης, η οποία, μάλιστα,  θα συνοδεύεται με μαζική δενδροφύτευση.

Διαβάστε επίσης: Περιηγηθείτε από την οθόνη του υπολογιστή σας στη θρυλική Αγία Σοφία

Κωνσταντινούπολη: Τί απέγινε η Αγία Τράπεζα της Αγιάς Σοφιάς μετά την Άλωση

Η φοβερή ιστορία του Κρητικού Παπά που λειτούργησε στην Αγιά Σοφιά 466 χρόνια μετά την Άλωση!

 

 

 

TOP NEWS