Αγία Σοφία: Το 3D σόου του Ερντογάν για την Άλωση – «Πάντα θα ακούγεται η φωνή του Ιμάμη» – Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma
αγία σοφία

Κάθε μέρα, πλέον και μια πρόκληση. Η επέτειος από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 ήταν τεράστια ευκαιρία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει νέους… «τσαμπουκάδες». Και για άλλη μια φορά, η Αγιά Σοφιά ήταν στο επίκεντρο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 569 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν έστησε (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) ένα κιτς σόου, τρισδιάστατο κιόλας, με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, καράβια, καβαλάρηδες, την ημισέληνο και φυσικά το 1453 να εμφανίζονται στον ουρανό της Αγίας Σοφίας

   

«Η Αγία Σοφία είναι καρδιά του κόσμου και πάντα θα ακούγεται η φωνή του Ιμάμη», λένε οι Τούρκοι.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε η αναφορά στον Πορθητή: «Προχώρησε προς την Κωνσταντινούπολη δίχως να φοβάται με την καρδιά του να φλέγεται για την κατάκτηση. Μαζί με τον ιερό στρατό του ή θα έπεφτε νεκρός, ή θα γινόταν ο Πορθητής. Ύψωσε τη σημαία ακριβώς στη μέση της Πόλης και εξακολουθεί να κυματίζει εδώ και αιώνες. Ήχησε και τον ήχο του μουεζίνη στην Αγία Σοφία. Με την μαγεία σου, με την υπερηφάνεια σου, με το νάζι σου, με τον Κεράτιο σου και τον Μαρμαρά σου, με τον Βόσπορο, με τον στόχο σου την Αγία Σοφία, η οποία είναι η καρδιά του κόσμου και εδώ δεν θα σιωπήσει ποτέ το κάλεσμα του ιμάμη για προσευχή. Η Κωνσταντινούπολη θα υμνείται για πάντα με το όνομα του Πορθητή».


Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS