Αμερική: Δεν θα γίνει η Μεγάλη Εβδομάδα στον Αγιο Νικόλαο

  • Dogma
αμερική

Δεν θα γίνει τελικά η Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση στον υπό ανέγερση Ναό του Αγίου Νικολάου όπως είχε εξαγγελθεί πριν μερικούς μήνες, αλλά σε γειτονική κοινότητα, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής .

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν η απόφαση αυτή ελήφθη από  κοινού από την Αρχιεπισκοπή, το κοινοτικό συμβούλιο και τον οργανισμό «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος έχει επωμισθεί την ευθύνη αποπεράτωσης του ναού έπειτα από είκοσι χρόνια από την ολοσχερή καταστροφή του από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, έπειτα από πολλή σκέψη και προσευχή διότι αν γίνουν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξει καθυστέρηση στην αποπεράτωση του ναού τουλάχιστο τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, αλλά και επιβάρυνση με επί πλέον έξοδα.

Αναγράφεται στο ανακοινωθέν ότι η αποπεράτωση του ναού θα γίνει μέσα στα χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και εντός του οικονομικού προϋπολογισμού, ενώ τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν στις 4 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ιερατικός προϊστάμενος του ναού του Αγίου Νικολάου έχει διορισθεί ο π. Ανδρέας Βυθούλκας, πρώην πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής.

Φωτογραφία αρχείου από τα θυρανοίξια του Ι.Ν Αγίου Νικολάου/ Εθνικός Κήρυκας

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS