Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η πρώτη επαφή με τους ιερείς των Η.Π.Α

  • Dogma
αμερικής

Την πρώτη του επαφή με περισσότερους από 400 Ιερείς των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα η τηλεδιάσκεψη του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ συμμετείχαν εν ενεργεία, αλλά και συνταξιούχοι Ιερείς.

Οι Ιερείς άκουσαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο να τους εκφράζει την αγάπη του, το ενδιαφέρον του και την υπόσχεση του ότι θα συμπορευθούν και συνεργασθούν για την προαγωγή του έργου της Εκκλησίας.

«Ήμουν ανυπόμονος να μιλήσω μαζί σας, τους αγαπημένους και σεβαστούς ιερείς της Ιερής μας Αρχιεπισκοπής, καθώς είστε η καρδιά αυτής της ζωτικής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. Ήθελα να σας καταστήσω γνωστό, προσωπικά, ότι η καρδιά και το μυαλό μου είναι βαθιά συγκεντρωμένο στην ευημερία σας, την ευημερία των οικογενειών σας, και τις ενορίες σας…».

«Αν και η υπηρεσία μου στην Εκκλησία της Αμερικής μόλις τώρα ξεκινά , η υπηρεσία μας στο Χριστό και την Ιερή Εκκλησία ήταν πάντα ενιαία, μέσω προσευχής, μέσω των εορτασμών μας, της Θείας Λειτουργίας και μέσω της δέσμευσής μας στην ιεροσύνη του Ιησού Χριστού…Νιώθω ότι είμαι ήδη μαζί σας…»

TOP NEWS