Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ξεχωριστό γεγονός τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν – Πράξη ελευθερίας

  • Dogma
αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε «πράξη αναγέννησης και ελευθερίας» την ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στις 4 Ιουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της χώρας της ελευθερίας, συνδυάζεται με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, του εθνικού μας προσκυνήματος, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης».

Όπως τονίζει στην αρχιεπισκοπική εγκύκλιο για την 4η Ιουλίου, «πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό σταθμό στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής και σηματοδοτεί την απαρχή των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της πρώτης και σπουδαιότερης Επαρχίας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στη Διασπορά. Η επιλογή της 4ης Ιουλίου για την πραγματοποίηση των εγκαινίων έγινε για να τονιστεί το γεγονός ότι η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και η αφιέρωσή του ως προσκυνήματος ολόκληρου του αμερικανικού λαού αποτελεί πράξη αναγέννησης και ελευθερίας», αναφέρει.

Ελπιδοφόρος: Η θρησκευτική μισαλλοδοξία χτύπησε τη χώρα μας την 11η Σεπτεμβρίου του 2001
«Άλλωστε, η αναγέννηση και η ανοικοδόμηση αυτού του θαυμάσιου ορθοδόξου ναού μας, χώρου ανοικτού για όλους τους ανθρώπους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ανεξιθρησκεία, αποτελεί, όχι μόνο ευκαιρία συνάντησης και διαλόγου, αλλά τη μοναδική απάντηση που είναι συμβατή με την Ορθόδοξη πίστη μας και με την αμερικανική μας ταυτότητα απέναντι στο μίσος που, εμποτισμένο από θρησκευτική μισαλλοδοξία, χτύπησε τη χώρα μας την 11η Σεπτεμβρίου του 2001», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Η ελευθερία εν Χριστώ, ο οποίος είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή και αυτός που μας δημιούργησε απόλυτα ελεύθερους, περισσότερο από όσο μπορούμε να το κατανοήσουμε ανθρωπίνως, φωτίζει αυτή την επιχείρηση της πνευματικής ανοικοδόμησης», προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Η ελευθερία αυτή – επισημαίνει – έχει χαράξει την ψυχή, το μυαλό, την καρδιά και τη συνείδησή μας και ως Ελληνοαμερικανοί εορτάζουμε σήμερα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του έθνους μας, σύμφωνα με την παράδοσή μας, ειδικά αυτό το έτος της εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής μας, με το βλέμμα στραμμένο στο νέο όραμα για το μέλλον μας που τιμά το παρελθόν μας».

TOP NEWS