Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ξεκινά ο διάλογος με κληρικούς και λαϊκούς για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής

  • Dogma
αμερικής

Σειρά συναντήσεων με τους κληρικούς κάθε Μητρόπολης της Αρχιεπισκοπικής Αμερικής θα έχει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προκειμένου να τους ενημερώσει άμεσα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και να τους δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις μέσω των ερωτήσεων που αυτοί θα του θέσουν.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, κάλεσε πρωτίστως τους συνοδικούς αρχιερείς να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν το όλο θέμα στο πνεύμα του πρόσφατου επίσημου ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επιπρόσθετα, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της εντολής που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την επέκταση της συζήτησης αναθεώρησης του Συντάγματος σε όλους τους λαϊκούς και τους κληρικούς στις ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση.

Η εξειδικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε με την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα κρίσιμο βήμα στην αποστολή μας να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δέσμευση και τη συλλογική προσέγγιση στις προτεινόμενες αλλαγές του Συντάγματος».

Προσωπικά, τόνισε, «θεωρώ ότι η ιστοσελίδα μού δίνει τη δυνατότητα να μοιραστώ το όραμά μου και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν σε διάλογο για το μέλλον της Εκκλησίας μας».

Ο νέος ιστότοπος θα φιλοξενήσει ενότητες με τίτλο «Τι είναι το Σύνταγμα;», «Γιατί χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα;» και «Συχνές ερωτήσεις».

Οι επισκέπτες του ιστότοπου θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο και παρουσιάσεις, να μελετήσουν έγγραφα κανονικού δικαίου και παλαιότερα δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και να ενημερωθούν αξιόπιστα για την όλη διαδικασία.

 

TOP NEWS