Αμερικής Ελπιδοφόρος: Προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία

  • Dogma
αμερικής

Ένας χρόνος συμποληρώνεται σε λίγες ημέρες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ήταν 24 Φεβρουαρίου 2022. Με τον πόλεμο να συνεχίζεται, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε προσευχή στον ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συμπροσευχήθηκαν πιστοί, ο πρώην διοικητής της Νέας Υόρκης Τζώρτζ Πατάκις, ο Μητροπολίτης Αντώνιος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ και ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Νέα Υόρκη, Ολεκσέι Χολούμποφ, καθώς και αντιπροσωπεία Ουκρανών στρατιωτών που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, η συγκέντρωση στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο μόνος οίκος λατρείας που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου “και μια σπαρακτική υπενθύμιση των φρικιαστικών τρομοκρατικών ενεργειών εναντίων αθώων ανθρώπων”, ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη για την περίσταση.

Εξέφρασε δε τη συγκίνησή του για την παρουσία της αντιπροσωπείας των Ουκρανών στρατιωτών “που όχι μόνο έχουν βιώσει την αδικία αυτής της επιθετικότητας από πρώτο χέρι, αλλά συνεχίζουν να αντιστέκονται σε αυτή”.

“Μαζί, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως Αμερικανοί, προσευχόμαστε για ειρήνη. Αλλά η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οι προσευχές μας είναι υπέρ της επίτευξης ειρήνης και δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει αυτή η παράλογη επίθεση στην Ουκρανία”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

TOP NEWS