Αμερικής προς Αμερικανό ΥπΕξ: Ζητά άμεση δράση για τις θρησκευτικές ελευθερίες της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο

  • Dogma
αμερικής

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: “άμεση δράση για τη διευκόλυνση και την περαιτέρω διασφάλιση της ειρήνης σε αυτή την πληγωμένη περιοχή, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο”.

Επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υπό την ιδιότητα του προέδρου της Συνέλευσης Επισκόπων, με την οποία ζητά την παρέμβασή του για την αποκλιμάκωση της έντασης  μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, αλλά και την απαγόρευση εισόδου στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζητά από τον κ. Μπλίνκεν, ζητά να λάβει “άμεση δράση για τη διευκόλυνση και την περαιτέρω διασφάλιση της ειρήνης σε αυτή την πληγωμένη περιοχή, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο”.

Συγχρόνως,  υπογραμμίζει την ανάγκη ο Πατριάρχης Σερβίας να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται και να ασκεί τα καθήκοντα του μαζί με τις κοινότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση να εισέλθει στο Κόσσοβο είχε σχολιάσει: «Απλώς θα πω ότι το Πατριαρχείο του Πεκίου στο Κόσοβο (σ.σ. αποτελεί την επίσημη έδρα του σερβικού Πατριαρχείου) είναι για τον λαό μας, για την Εκκλησία μας ό,τι είναι το Βατικανό για τον Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε αν κάποιος χωρίς λόγο και με κάποιου είδους κωμικές εξηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλει, απαγόρευε στον Πάπα να εισέλθει στο Βατικανό».

 

TOP NEWS