«Αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων»

  • Dogma
πατριαρχείο ιεροσολύμων

Με αφορμή τη συμμετοχή του, ως επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης πραγματοποίησε σήμερα (4/4) τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Oπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υφυπουργός επανέλαβε την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για τη προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, του Εθιμικού Προσκυνηματικού Καθεστώτος, καθώς και για τη διαφύλαξη και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων στην Αγία Γη.

Επίσης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τα περιστατικά βίας κατά των χριστιανικών προσκυνημάτων και, ειδικότερα, για την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή.

Από πλευράς του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό για την ειλικρινή συμπαράσταση και τη σταθερή υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

TOP NEWS