Αντικατοχική Συναυλία για τις μαύρες επετείους του 1974 στην Μητρόπολη Ταμασού

  • Dogma
ταμασού

Το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, έλαβε χώρα στην πολιτιστική σκηνή της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, συναυλία αφιερωμένη στις μαύρες επετείους του 1974 «Κύπρος Άγια Πάθη – Δεν Ξεχνώ».

Στη συναυλία ερμήνευσαν διάφορα τραγούδια  οι Δημήτρης Φανής, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Δημήτρης Μεσημερης και η Κατερίνα Παράσχου.
Επίσης, στη συναυλία μετείχαν η χορωδία Ταμασέων Ωδές υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Χριστοδουλίδου και η χορωδία Φ. Σ. Διάσταση υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Κρασίδου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια που ήταν αφιερωμένα στις επετείους 15ης και 20ης Ιουλίου 1974.

Παρόντες ήταν αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστος Χρίστου, η εκπρόσωπος του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης, οι εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Ανδρέας Παράσχος, Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, Θρονικοί επίτροποι, κοινοτάρχες της Μητροπολιτικής περιφέρειας και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες  για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 δεν αποτελούν απλά εκδηλώσεις παθητικής αφοσιώσεως και  συμβολής μόνο στη διατήρηση της ιστορικής συλλογικής μας μνήμης, αλλά θα πρέπει να συνιστούν πράξεις αναβάπτισης στην κιβωτό των αρχών, των αξιών και των ιδανικών των Ελλήνων, μέσω των οποίων σφυρηλατήθηκε  η εθνική μας ταυτότητα και η συλλογική ιστορική μας συνείδηση.

Φωτογραφίες: Πέτρος Πετρίδης, Χάρης Γεωργάκης

TOP NEWS