Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

  • Dogma
Βελγίου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας εδέχθη το Σάββατο 25η Φεβρουαρίου 2017, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Πέντε Γεωργιανοί Ιεράρχες, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Vani  και Bagdati κ. Αντώνιο, ευρισκόμενοι για υπηρεσιακούς λόγους στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκαν καθηκόντως και τον επιχώριο Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος τους υποδέχθηκε εγκαρδίως, τους παρουσίασε την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας, αναφερόμενος στο έργο το οποίο επιτελείται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Στην αντιφώνησή του ο έχων τα πρεσβεία Σεβ. Μητροπολίτης Vani  και Bagdati κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελγίου για την θερμή αδελφική υποδοχή, τόνισε την αγάπη και τον σεβασμό που η Εκκλησία της Γεωργίας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, τρέφουν τόσο για το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου όσο και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, κυρίως δε όσον αφορά τα μείζονα ζητήματα ένα εκ των οποίων και η Ορθόδοξος Διασπορά.

Unknown Unknown-1 Unknown-2 Unknown-3 Unknown-4 Unknown-6 Unknown-7
Στη συζήτηση που διεξήχθη σε αδελφικό κλίμα, αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, τόνισε και ο ίδιος την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου τόσο σε Διορθόδοξο επίπεδο, όσο και σε Διαχριστιανικό, κάτι που μπορεί αφ´ενός να προβάλει την ενότητα της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο, αφ´ ετέρου δε να επιλύσει τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν στις διορθόδοξες σχέσεις. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι  Σεβ. Μητροπολίτες Vani και Bagdati κ. Αντώνιος και Rustavi κ. Ιωάννης, οι Επίσκοποι Margveti και Ubisa Μελχισεδέκ, Borjomi και Bakuriani Λάζαρος, ο εν Βελγίω Επίσκοπος Δοσίθεος, ο εν Βορείω Αμερική Σάββας καθώς και κληρικοί της Εκκλησίας  της Γεωργίας.

TOP NEWS