Απαγόρευση κυκλοφορίας για 24 ώρες σε Μέκκα και Μεδίνα λόγω κορονοϊού

  • Dogma
μέκκα

Η Σαουδική Αραβία επέβαλε σήμερα 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Τη σχετική ανακοίνωση για δύο από τους ιερότερους χώρους των Μουσουλμάνων, δηλαδή την Μέκκα και την Μεδίνα,  έκανε το υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της ταχείας διασποράς του κορονοϊού, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 1.700 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 16.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε βασικές υπηρεσίες και μετακινήσεις προκειμένου οι κάτοικοι να αγοράζουν τρόφιμα και να έχουν πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσχυε νωρίτερα από τις 15.00 έως τις 6.00 της επομένης.

Η αναστολή του προσκυνήματος στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στις 4/3/2020, εξαιτίας του φόβου που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ενώ η απόφαση θα επανεξετάζεται τακτικά και θα ακυρωθεί όταν ο κορονοϊός θα έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Πηγή: www.newsit.gr

Διαβάστε επίσης: Τι είναι για το Μωαμεθανισμό η Εγίρα και η Μεδίνα – Γιατί οι Μουσουλμάνοι πάνε στη Μέκκα

TOP NEWS