Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στην τελική ευθεία η εικονογράφηση του Αγίου Νικολάου

  • Dogma
νικολάου

Ο πατέρας Λουκάς, φημισμένος αγιορείτης αγιογράφος, βρίσκεται και πάλι στις σκαλωσιές του Ελληνορθόδοξου Ναού και Εθνικού Μνημείου του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και εργάζεται για την ολοκλήρωση της αγιογράφησής του.

Μοιάζοντας σαν να τον σήκωσε εκεί πάνω ο Ιησούς Χριστός, το εξαιρετικό έργο του είναι χαραγμένο σε μάρμαρο στη βόρεια πλευρά του Ιερού Χώρου, έξω από τον κυρίως Ναό, στην πλευρά της κύριας εισόδου. Η εν λόγω δουλειά, η οποία έγινε με το χέρι και διήρκεσε όλο το καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι επισκέπτες θα δουν επίσης έναν γλαφυρό φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου –«Σε όλους εκείνους που άφησαν την τελευταία τους πνοή – Αιώνια μνήμη». Υπάρχουν επίσης αποσπάσματα από τις ορθόδοξες χριστιανικές γραφές και την ελληνική ιστορία.

Παρατίθεται το πανέμορφο απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο: «Μεγαλύτερη αγάπη δεν έχει κανείς από αυτήν, να θυσιάσεις τη ζωή σου για τους φίλους σου». Ιωάννης 15:13.

Το ανάγλυφο περιέχει επίσης ένα απόσπασμα από τον μεγάλο επικήδειο λόγο του αρχαίου Ελληνα πολιτικού Περικλή: «Κοινή γαρ τα σώματα διδόντες ιδία τον αγήρων έπαινον ελάμβανον και τον τάφον επισημότατον, ουκ εν ω κείνται μάλλον, αλλ’ εν ω η δόξα αυτών παρά τω εντυχόντι αεί».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS