Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στο Φανάρι τον Απρίλιο τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου- Παραίτηση Μωκησσού

  • Dogma
αμερικής

Στο Φανάρι θα μεταβούν στις 5 Απριλίου τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο σε τακτική συνεδρίαση για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

Στην αρχή ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε συνοδικούς αρχιερείς για την δεύτερη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής για το νέο Σύνταγμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έλαβε χώρα στο Φανάρι στις 8 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος ενημερώθηκε για το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου να μεταβούν τα μέλη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου στο Φανάρι στις 5 Απριλίου,  ευγνωμόνως αποδέχθηκε την πρόσκληση και αποφάσισε να μεταβεί σύσσωμη στην Κωνσταντινούπολη για το σκοπό αυτό.

Ακολούθως, έκανε ομόφωνα δεκτή την οικειοθελή παραίτηση από την ενεργό υπηρεσία του Θεοφ. Επισκόπου Μωκησσού κ. Δημητρίου και αποφάσισε την κατάταξη αυτού στην χορεία των εφησυχαζόντων Αρχιερέων.

Επίσης, ενημερώθηκε από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Πρεσβυτέρων (APC) για το πρόγραμμα σαββατισμού των κληρικών (Clergy Sabbatical Program), ενώ αποφάσισε να κάνει θερμή σύσταση προς τις εκκλησιαστικές χορωδίες να μη ψάλλουν στις ιερές ακολουθίες και στις Θείες Λειτουργίες σε ευρωπαϊκή μουσική τα απολυτίκια, διότι τούτο επιφέρει σύγχυση στους πιστούς, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να τα ψάλλουν στη βυζαντινή κλασσική τους εκδοχή και δεν μπορούν να τα ψάλλουν στις πολλαπλές ευρωπαϊκού μέλους εκδοχές τους.

Επιπρόσθετα, ασχολήθηκε με την τρέχουσα αλληλογραφία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

Τέλος αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων σε πνεύμα αδελφικής αγάπης ευχές για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

TOP NEWS